Alle remmen los tijdens openingsrit 2005!

Vanaf de nieuwe startlocatie bij Sporthal ?het Baken? startten op 13 maart 22 dapperen om de elementen die voor deze dag voorspeld stonden te weerstaan.

De spanning dient weer op de kuiten te komen, want voor een grote groep staat over 4 weken de AGR op het program en de afgelopen weken zijn er door de winterse omstandigheden weinig trainingskilometers gemaakt. Dat was voor Krijn en Rob een  reden om een extra training in te lassen, die waren dus al vanaf 7.00 uur in touw.

Robert vertrok op zijn hagelnieuwe rode Koga Miyata als teamcaptain van groep 2 als eerste met een groep van 8 personen, waaronder de 2 youngsters Marjolein Bischot en Frank Tolboom. Na het iets later arriveren van Hans Kranendonk kon groep 3 met 14 personen ook vertrekken.

In groep 3 was het de eerste keer nog even wennen, een enkeling had (nog) geen helm op en er was al meteen te merken dat er de eerste rit nogal niveauverschil zat en bij de voorsten in de gelederen werd daar te weinig rekening mee gehouden en gingen direct alle remmen los en met volle patat werd er aan de groep gesleurd. Binnenkort kunnen deze jongens zich geheel uitleven op de woensdagavond in de speedgroep (groep 4). Op de zondag echter rijden we in een grotere groep 3 (waarin groep 4 zich aanpast aan de snelheid van groep 3).

Na het viaduct over de A28 in Nijkerk kwam er weer rust in het peloton en hebben we in een aanvaardbaar tempo onze weg vervolgd naar het AC restaurant in Stroe, hierbij kon ik gelukkig terugvallen op de routespecialist Aart Karssen die mij als teamcaptain ondersteunde omdat ik in het eerste halfuur door o.a. haperende tandkransen (liggen nu reeds in de kliko) en het tempo, niet tijdig de afslagen kon doorgeven. In het AC restaurant werden we door de penningmeester Wilfried getracteerd op koffie met appelgebak, een erg leuke traditie bij de openingsrit?.die we er zeker in moeten houden.

Na het vertrek uit het AC diende Theo nog even zijn band te plakken die plat stond. De route terug hebben we enigszins aangepast en zijn we met een lus via Garderen gereden, vervolgens nog even het lekkere klimmetje bij Speuld (Boshuis Drie) meegepakt en via Harderwijk (waar we nog op een hagelbuitje werden getrakteerd) onder het aquaduct door en daarna nog even het melkzuur in de benen gereden met de wind vol tegen naar Zeewolde.

Al met al een lekkere seizoensopener waarbij de weersomstandigheden reuze meevielen. Complimenten voor Ellen en Wim Koops die als kersverse WTCers de hele ronde zonder problemen hebben uitgereden. Ronald en Gerard namen op de terugweg de pont om zodoende de knie van Gerard niet overmatig te belasten waaraan hij kortgeleden is geopereerd.

Het raceseizoen is begonnen!!!!!!!! 

Tot donderdagavond in het ijsclubgebouw voor de voorjaarsvergadering.

[Alexander]


Ogenblik a.u.b. ...