Voek Paasrit 2005 (of: waterballet, bliksem en record lekke banden)

Meedoen aan een fietsrit die wordt gesponsord door Pijpers Bronbemalingen is de goden verzoeken?..dat hebben we gemerkt.

We zijn vanaf het Baken in 2 grote groepen vertrokken om in Nijkerk bij Voek in te schrijven voor de 75 km (groep 2) en 110 km (groep 3), erg leuk dat er ook een paar leden van de TVZ aansloten, een aantal van hen gaat ook de Amstel Gold rijden. Na de inschrijving en een bak koffie vertrokken we. Alleen naar Nijkerk hadden beide groepen al een lekke band te pakken, vele zouden volgen.

Groep 3, waar ik deel van uitmaakte vertrok als eerste en voor de verandering dit jaar richting Voorthuizen. Binnen 10 minuten werd het aardedonker en dat voorspelde niet veel goeds, het duurde dan ook niet lang of de sluizen gingen spontaan open en we waren weldra tot de laatste draad nat. In de buurt van Voorthuizen werd het ook nog wel even spannend, het begon te onweren, na een lichtflits volgde direct een enorme knal, daar bleef het gelukkig bij en het onweer trok snel over.

Via Kootwijkerbroek volgde vlak voor de Harskamp de spitsing voor de 75/110 km, door de regenachtige omstandigheden dunde de groep (3) iets verder uit omdat er een paar toch de 75 kilometer verkozen. Via de mooie omgeving van Otterlo, passeerden we Hoenderloo, Loenen na 55 kilometer en Beekbergen na 61 kilometer.

Onze eerste en enige stop was in Asselt op precies 75 km in Restaurant Halte Asselt. De sfeer zat goed in de ploeg. Het restaurant werd overvallen door hongerige en dorstige fietsers, het appelgebak was er al snel doorheen en de warme chocolademelk was ook niet aan te slepen.

Op dit punt namen we afscheid van 3 man die de extra lus via Hoog-Soeren aan zich voorbij lieten gaan en direct naar Nijkerk terugreden. De rest vervolgde hun weg via de zeer mooie Pomphulweg naar Hoog Soeren.  Op dat gedeelte reed Jeanette lek en onze teamcaptain Jeroen verwisselde dapper lekke band nummer 4.

De rest van de groep wachtte op de Amersfoorstseweg vlak bij de afdaling van de Aardhuisweg richting Uddel. Daar bleek Ton ook met een platte band te staan. Op dit punt zijn we in 2 groepen opgesplitst. Een deel (die de auto in Nijkerk had staan) ging de route vervolgen richting Nijkerk en de rest besloot via de Aardhuisweg richting Uddel, Staverden, Harderwijk terug naar Zeewolde te rijden om zodoende rond 2 uur weer in Zeewolde te zijn. Maarten presteerde het om het laatste stuk nog 2 keer lek te rijden.

Al met al een speciale tocht die door de weersomstandigheden wat langer in het geheugen zal blijven plakken.

Wellicht tot volgende week zondag, dan kunnen jullie een prachtige route rijden door het Gooi en de koffie zullen we nuttigen in Laren (La Place)?voorheen La Provence?.een aanrader deze tocht, verrassend met al zijn korte klimmetjes rondom de Tafelberg in Blaricum. Ikzelf zal a.s. zaterdag met Krijn en Rob ?de Ronde van Vlaanderen? gaan rijden (256 km).

 

[Alexander]


Ogenblik a.u.b. ...