ATBen bij de WTC in de lift

Met Pleun in het winterseizoen op de race-fiets. De meeste van ons hebben inmiddels al weer ruim een maand het racezadel verruild voor de ATB, maar Pleun heeft inmiddels al velen op de zaterdagmorgen op de race kunnen verwelkomen bij het Baken?..prima initiatief Pleun, wie weet kunnen we deze lijn deze winter doortrekken bij voldoende animo/ deelnemers?.zo is ooit de (zomer)maandagavond opstartgroep ook begonnen.

?De Bart Brentjens Challenge? Het eerste grote ATB evenement hebben we al weer achter de rug, met maar liefst negen deelnemers traden we daar aan, helaas was de (voor) inschrijving al snel vol (1750 deelnemers) anders waren we met nog meer leden naar Eijsden in Zuid Limburg afgereisd. Frank Scheffer deed als enige mee aan de 80 km wedstrijd bij de profs en maakte de eerste tien kilometer zelfs deel uit van de kopgroep (waaronder Bart Brentjens zelf?die later zou winnen), maar verloor de aansluiting door een lekke band en een lelijke valpartij, waar hij een vleeswond aan overhield. Met recht een knappe prestatie bij zijn eerste kennismaking met een ATB fiets om als 63ste te eindigen van de ruim 200 wedstrijdrijders, datzelfde gold overigens ook voor Gert Bruggeman die als kersvers wielerlid de 80 kilometer in een snelle tijd aflegde. De overige leden deden mee aan de 60 kilometer toertocht. Het was een enerverende tocht voor mens en materiaal, door de regen van de dagen ervoor was het parcours en de mergelondergrond veranderd in een glij & modderfestijn waardoor de rijders amper meer te herkennen waren. Soms leek het wel of ze door de metselspecie waren heengereden; desondanks was het zeer geslaagd en zal hij volgend jaar zeker weer op de kalender komen. Na afloop nog even bijkomen bij de plaatselijke chinees??.. letterlijk bijkomen want de krampverschijnselen waren bij menigeen niet van de lucht.

?De laatste Pont? duursportevenement, (de 2e editie) hebben we ook alweer achter de rug. Mooi dat de 3 duursport verenigingen AVZ/WTC/TVZ hierbij hun krachten bundelen. Dit evenement werd gesteund door BSI - Breedte Sport Impuls (Gemeente Zeewolde) daardoor was het ook dit keer weer mogelijk om gratis deel te nemen. Tevens werd onderweg bij de rustpost door Albert de Jong een flesje Extran sportdrank en reep (gesponsord) uitgereikt en de koffie met cake na afloop in de RCN was ook gratis. We konden dit jaar weer rekenen op in totaal 150 duursporters. Lopers/Nordic Walkers en ATBers. Veel extra promotie hebben de duursportverenigingen erin gestoken en wij zijn vooraf druk bezig geweest met A0-posters (door Arie ontworpen) plakken door heel Zeewolde en in de Zeewolde Actueel werd het ook meerdere malen aangekondigd.  Raymond  trakteerde de ATBers op een prachtige vernieuwde route door het bos (e.e.a. in samenspraak met de boswachters), waar hij veel tijd en energie in had gestoken?.bedankt Raymond en alle overige vrijwilligers die hebben geholpen!!  Daardoor was het extra jammer dat de deelname aan ATB kant naast de WTCers helaas dit jaar iets tegen viel. Het was hierdoor wel een zeer luxe uitgepijlde WTC clubrit die onder prachtige nazomerse omstandigheden verreden werd. Overigens zijn we inmiddels in gesprek met de TVZ fietscommissie en ik hoop ze te betrekken in de ATB organisatie, waardoor we volgend jaar hopelijk weer met 40 mannen en vrouwen bij de pont van Dukker op de ATB fiets aan de start staan (net zoals vorig jaar). We waren blij dat we na maandenlang blessureleed (gescheurde achillespees) Rob van Zetten weer op de fiets konden verwelkomen, we zijn blij dat je er weer bij bent.

Toekomstige ATB evenementen.

WCL-ATB marathon op 29 januari 2006 in Lemelerveld. Graag wil ik nog even reclame maken voor een mooie ATB rit in Lemelerveld. Hiervoor is Aart Karssen met zijn zondagmorgen ATB ploeg al druk in training en ook de hele snelle jongens (Frank/Krijn/Gert en waarschijnlijk Rob) hebben hem al in de agenda staan. Door het succes van vorig jaar zullen we dit jaar voor de 2e keer deelnemen met een grote groep WTCers. De totaal afstand is maar liefst 100+km, maar uiteraard blijven er voldoende uitstap mogelijkheden om de route in te korten. Het gaat om ????n grote ronde met onder andere de Lemelerberg, Hellendoornseberg en nog veel meer. Na afloop is de planning om weer met z?n allen een plaatselijke chinees te ?overvallen?.Geef je op via de site. De eindejaarsrit in Hattemerbroek wil ik als tip ook niet onvermeld laten.

ATB winter kalender 2005/2006 Iedere zondagmorgen om 9.00uur staat er een groep van plusminus 10 ATBers klaar  (bij het Baken) om te vertrekken richting Harderwijk, alwaar altijd een mooie duurtocht over de Veluwe wordt verreden, onderweg is er een stop voor de gebruikelijke koffie/appelgebak. Dit jaar hebben we daarnaast op de zaterdag en veelal ook zondag een aantal NTFU uitgepijlde ritten (elders) op het programma staan. Check voor de NTFU ritten (elders) op de site of er meer clubleden naar toe gaan, of spreek iets af via het (vernieuwde Nederlandse) WTC forum.

Veel fietsplezier toegewenst!!!!!!

[Alexander]