Cameleonbike Testride (Endorfin - Cannondale)

Zondagmorgen 14 mei was het weer eens ouderwets vroeg dag om met de fiets op pad te gaan. Ik was uitgenodigd door Cameleonbike in Deftinge (3km van Geraardsbergen) en Krijn had zin om mee te gaan. Afgelopen jaar heb ik via deze importeur mijn Endorfin mountainbike gekocht met Rohloff  naaf.

 

Om 09.00 uur werden verwacht voor een mountainbiketocht in de zogeheten ?Vlaamse Ardennen?. De zaak zat niet direct op een doorgaande weg dus kwam de navigatie goed van pas. We werden hartelijk ontvangen door Bruno D`Hoker en Hans van Droogenbroeck die de dag georganiseerd hadden. De testbikes stonden er al en sommige waren reeds voorzien van een fraaie laag modder. Na wat rond gekeken te hebben zouden we van start gaan voor een ATB tocht. Eerst werden nog enkele testbikes op maat gezet voor de belangstellenden die ook eens met een Endorfin of Cannondale aan de slag wilden. Hans wist voor de start nog even de spieren op te warmen door iedereen aan te moedigen om allerlei spieroefeningen te doen op Sambamuziek. De mountainbikers stonden op de parkeerplaats voor de zaak en Hans stond midden op de straat te springen om ons aan te moedigen. De auto`s moesten maar even wachten. Enigzins verlaat vertrokken dan toch voor de tocht (43 km). De route liep aanvankelijk via wat glooiende betonwegen en paden tussen de landerijen naar de mooiste gedeeltes van de tocht. Helaas moesten Krijn en ik eerder afhaken omdat we enigzins op tijd naar huis moesten. De terugweg ging met 40 km/uur over de betonwegen redelijk vlot zodat we nog wat tijd over hadden toen we langs de rand van Geraardsbergen reden en ja........... Natuurlijk hadden allebei de zelfde gedachten en reden nog even de muur en de kapelmuur op. Krijn was heel rap boven en ik een stuk later, nadat ik nog achterhaald werd door een groep wegrenners.

  
Nadat we de muur weer voor een deel hadden afgedaald (mag eigenlijk niet) besloten we nog even naar boven te knallen. Nadat we samen 2 wegrenners voorbij stoven vlogen we zowat uit de bocht op de kapelmuur. Deze 2 renners zullen nu waarschijnlijk hun fiets verkopen en een andere hobby gaan zoeken.

Na de muur zijn we nog rap teruggereden naar Cameleonbike, waar het een gezellige drukte was voor de barbeque die om een uur of 13.00 zou beginnen. Ook was er een kort testparcours uitgezet voor de liefhebber. Helaas moesten wij op tijd weg, maar dat ging niet zonder het meekrijgen van een fraai t-shirt. Ook werd nog even vakkundig en snel door Bruno mijn trapas onder garantie vervangen die nogal stroef liep. In de tussentijd kon ik nog even kennis maken met Lutz Neumann van de fabriek uit Duitsland, die dit evenement ook niet wilde missen. Al met al een geweldig enthousiaste club enorm gastvrije mensen waar we zeker en vast nog terug gaan komen.  (Krijn heeft al een oog laten vallen op de Endorfin Speed III).    

  

Cameleonbike organiseert ook veel mountainbike evenementen in Europa voor de liefhebber.

4 Juni organiseren ze weer een treffen in het kader van de najaarsreizen en ook daar wordt je verwacht met een mountainbike.

Meer info:    

Email: info@cameleonbike.com
Website: www.cameleonbike.com                        


Ogenblik a.u.b. ...