Tour d'IJsselmeer 2010

Update: laatste week

 

De overnachting en sportmassage door Altius (bij camping de Waps) zal geheel worden gefaciliteerd door de WTC ZEEWOLDE en is dus geheel gratis. Alleen de knip meenemen voor het eten.

 

Op dit moment in ieder geval 21 personen aan het vertrek bij Wolter Koops.

 

-Tweedaagse groep bestaat inmiddels uit 14 personen (nog plek voor 6 man).

 

-Groep eendaagse Markermeer 7 personen (Marc, Jeroen, Jan-Willem, Max, Michiel, Peter en Frank).

-Eendaagse groep (of tot de camping en met auto terug of volledige IJsselmeer-ronde)= zouden ook een aantal gaan  rijden maar door trieste familieomstandigheden bij de broers uit H'wijk is dat op dit moment nog even onzeker.

 

 

De groep voor de tweedaagse breidt zich nog steeds uit. Nu 14 personen waaronder Anita & Bas Pieterse zich op de valreep nog hebben aangemeld.


We hebben ruimte in de trekkershutten voor 20 personen.....dus het zou leuk zijn als zich er nog een paar aansluiten. De overnachting is kostenloos, betaald door de WTC Zeewolde!! Bij voldoende deelname kunnen we dit soort grotere evenementen in de toekomst ook breed blijven aanbieden.

 

Er gaat ook een kleine groep mee voor de eendaagse, tot hoogstwaarschijnlijk bij camping de Waps en daarna mee terug gaan met de auto naar Zeewolde. Marc , Jeroen en Jan-Willem rijden mee tot Enkhuizen en rijden dus het rondje Markermeer.

 

Albert de Jong zal als volgwagen meerijden, hier kunnen jullie je slaapzak inleveren en overige spullen (wasgerei/schone kleding voor het avondeten en evt 2e setje wielerkleding voor de 2e dag).

Info camping/trekkershutten: http://www.kampeerterreindewaps.nl/trek.php

Mobiele nummer Albert: 06-53895497

 

Sportmassage: Jullie kunnen bij de eerst stop rekenen op de deskundige medisch begeleiding van de sportfysio en sportmasseur (nieuw!) van Altius Fysiotherapeutisch Test- en Trainingscentrum.  Dit zal bij aankomst op de camping direct aanvangen.

 

Het is een schitterende tocht, die je als wielerliefhebber toch een keertje moet hebben gereden. Als je het een stukje niet trekt, kan je altijd Albert een stukje vergezelen in de volgauto...geen probleem. De eerste dag is de oversteek van de afsluitdijk bijzonder. De 2e dag is de rit door de weerribben fantastisch!

 

 

 

 

2e Tour d'IJsselmeer op 19 en 20 juni 2010 via de Zuiderzeeroute (388 km). 

 

De tweedaagse is het hoofdevenement.  Een paar eendaagse (zaterdag) renners zullen ook meedoen.

De start is bij Wolter Koops Transport in de kantine op het trekkersveld staat de koffie van 5.45 klaar, 6.00uur zullen we daar vertrekken.


Fietsen rond een meer vol nostalgie. De oude Hanzesteden in het oosten en de parels van Hollands Glorie in het westen hebben hun karakter behouden. De Zuiderzee(kust)route staat voor eindeloos fietsen langs oude zeedijken, open water en vogelrijke weiden. Achter elke dijksteen, overvliegende vogel, houten gevel of rietmoeras gaat een wereld van verhalen schuil. Verhalen die een ding gemeen hebben: de invloed van de Zuiderzee.

 

De klassieker onder de wielerfanaten is geheel bewegwijzerd met zeskantige bordjes van de ANWB, deze zijn zo goed geplaatst dat je eigenlijk geen fietskaart nodig hebt.

In (mei) 2007 is het overigens 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk werd gesloten.

 

1e dag Zeewolde-Oudemirdum (plusminus 250 km).

Zaterdagmorgen 19 juni zullen we om 6.00 uur vertrekken vanaf het Baken.

Voor een volgwagen(s) zal weer worden gezorgd, dus uitstapmogelijkheden zijn mogelijk.

We streven er naar om in ieder geval met 2 snelheidsgroepen van start te gaan.

 

Groep A= deze zal met een gemiddelde snelheid tussen de 26-28 gaan rijden (max. snelheid 30 p/uur), afhankelijk van de wind en de sterkte van de groep. Teamcaptain groep B= hoger tempo, afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Afhankelijk van de belangstelling zal er ook een 3e groep voor de eendaagse van start gaan, deze zullen kort gebruik maken van de lunch en daarna ivm tijdschema alleen verder gaan en een korte doorsteek maken via de Noordoostpolder/ketelbrug naar Zeewolde. 

 

 

Stop 1. Koffiestop rondom Monnickendam, rond 8.30?.waarschijnlijk vanuit de auto via de meegebrachte thermoskannen met koffie.

Stop 2. Lunch in Medemblik, voor het middaguur zullen we hier arriveren.

Stop 3. Koffiestop bij lunchroom ?t Vooronder onder het Monument halverwege de afsluitdijk, http://www.afsluitdijk.org/lunch.htm

Stop 4. Koffiestop in het pittoreske Hindeloopen.

Aankomst bij Camping de Waps in Oudemirdum tussen 16.30-18.00 uur.

 

Extra optie: Verkorte route 1e dag (veerboot 12.45 vanaf haven Enkhuizen naar Stavoren) totaal 135 km.

 

Overnachting in trekkershutten

Op Camping de Waps  www.dewaps.nl zijn er zijn 5 trekkershutten inmiddels gereserveerd (elke hut heeft 4 slaapplaatsen), zodra deze vol zijn (volgorde van aanmelding) kunnen er ook tentjes met de volgwagen(s) worden meegegeven.

Op loopafstand van de camping op het dorpsplein in Oudemirdum is een goed hotel/restaurant ( http://www.hotelboschlust.nl ) waar we o.a.?friese? pasta?s (koolhydraten) kunnen stapelen.

 

2e dag Oudemirdum-Zeewolde (plusminus 135 km)

We vertrekken via Lemmer en volgen de route langs de kuststreek van de Oude Zuiderzee, via Ossenzijl,  vervolgens doorkruizen we het prachtige gebied ?de Weerribben? (alwaar we en-route een koffiestop zullen inlassen, waarschijnlijk in Blokzijl) en passeren de plaatsen Blokzijl en Vollenhoven.
Bij Zwartsluis dienen we de veerpont naar Genemuiden te nemen.
Via de Kamperzeedijk komen we aan in Kampen, we zullen hier of in Elburg lunchen en vervolgens via Nunspeet bij Harderwijk weer de Flevopolder in voor de Finish in Zeewolde.

 

 

We denken nog na over een speciale trofee voor dit evenement, ook om niet-leden van buiten de vereniging extra te trekken om aan dit evenement mee te gaan doen.

 

INSCHRIJVEN TWEEDAAGSE 388km : http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=568

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen op de zaterdag of de zondag mee te rijden.

 

INSCHRIJVEN EENDAAGSE Plusminus 300km (ZATERDAG):  http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=605

 

Het is een prachtevenement wat na 3 jaar terug is op de kalender, het programma staat en zal verder worden geperfectioneerd.

Sportieve groet,

Alexander

 

 

Updates:

- 3 maart 2010: Gert Bruggeman in ieder geval in groep A de renners uit de wind houden

- 4 maart 2010: Tijdens ledenvergadering ook diverse renners interesse getoond om de eendaagse te gaan rijden.

-12maart 2010- 1e trekkershut vol...

-17maart 2010: inmiddels 6 deelnemers voor de tweedaagse, ook Onno & Hans K hebben zich aangemeld

-20maart 2010: Eerste deelnemers 1-daagse ingeschreven......terugbrengen naar Oudemirdum savonds behoort tot de mogelijkheden

-1 juni 2010 inmiddels 15 inschrijvingen

-10juni 2010 Wolter Koops zal de startlocatie zijn van het 2e Rondje Zuiderzee

-10juni 2010 Gesprekken worden gevoerd voor sportmassage voor de beentjes na de eerste dag

 

 


Ogenblik a.u.b. ...