ATB sfeerplaatjes op de Vierhouter heide

ATB sfeerplaatjes op de Vierhouter heide.

Na ons uitstapje in de Flevopolder van vorige week, stond er vandaag weer een rit op de Veluwe op het programma.

 

 

 

 

                                                                                                                

 

 

 

Vanaf sportpark de Strokel vertrokken we met 13 enthousiastellingen onder prima weersomstandigheden om 9.15 het bos in. Bij het hondenpension zijn we de hoofdweg overgestoken, een singletrack vervolgd langs een afzetting (vorig jaar reden wij hier nog in de sneeuw) om vervolgens na wat draaien en keren weer achter Hotel/restaurant "de Rode Koper" uit te komen. Hier wachten we even op Gert en Michiel die we waren kwijtgeraakt.

Via diverse houten bruggetjes over de hierdense beek komen we in het Leuvenumse bos uit. Bij de heidevelden in de nabijheid van Vierhouten aangekomen, kunnen de heren hun hartslag weer even laten pieken.....Michiel, Max, Gert en Pascal spuiten er door het mulle zand vandoor om een paar km te knallen. Aan het einde van dit parcours ligt een klimbult, waar naar hartelust nog even op de triple naar boven wordt geharkt. Aansluitend bollen we uit en schuiven we bij restaurant "de Vossenberg" aan voor de koffie.

Na de koffie gaat het overgrote deel van de tocht op de lange single track (langs de snelweg), bij Hulshorst steken we het spoor over waar we nog een deel verhard terug rijden richting auto.

Volgende week zondag staat de uitgepijlde rit in Leersum op het programma (8.00 uur vertrekken bij het Baken!!) en op 2e Kerstdag (9.00uur) na het uitbuiken op 1e kerstdag de rit naar de Eemhof.

Iedereen prettige feestdagen toegewenst en voor diegene die er een paar dagen tussenuitgaan (o.a. skieen) een prettige vakantie!!!

Alexander

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...