Gert Bruggeman neemt Storck Fiets in ontvangst

Gert schaft Storck racefiets aan.

Het is zover, Gert Bruggeman is om.....men zal hem niet meer tegenkomen op de mountainbike op de weg maar heeft voor het strijkijzer gekozen (oftwel een racefiets). Op de mountainbike hebben veel teamgenoten al een hele kluif aan hem om hem bij te houden........maar nu met amper 8 kg onder de bibs is hij niet meer te houden.

Uit handen van Marcus Storck, eigenaar en ontwerper/ontwikkelaar van de fietsfabrikant Storck ontving Gert vandaag zijn hagelnieuwe Storck Scenario 0,9 CD. Tijdens een feestelijke beurs bij de firma s-tec-sports net over de grens in Duitsland waren diverse merken vertegenwoordigd en stelden al hun type fietsen tentoon.

Ook was de firma Tacx weer paraat met een groot scherm waarbij je je fietskunsten op een virtueel scherm voor je kon volgen (zoals het bedwingen van een alpenreus). Mijn middelste zoon Rens ramde er flink op los en kreeg een mooie cap van craft als prijs mee naar huis.

Toch wel speciaal dat Marcus Storck hierbij ook aanwezig was, toch wel een hele meneer op race & ATB-gebied in Duitsland. Hij is o.a. ook de iniator van de EUROBIKE beurs die ieder jaar plaatsvindt in Duitsland. De Storck frames (componenten en toebehoren) die hij ontwerpt, behoren tot de lichtste en stijfste frames die er op dit moment op de markt zijn. Zijn nieuwste "kindje" is de FASCENARIO. Hij liet trots alle bezoekers het losse frame even voelen.........zo licht als een veertje.....nu dus al onder de 800 gram. Een complete fiets onder de 4kg stond daar o.a. dus ook (met AX-Lightness afgemonteerd). Qua stijfheidtesten door het Duitse fietsblad TOUR kan hij met de toppers als Scott en X-lite mee, alleen is dit frame op dit moment nog maar in 2 maten te verkrijgen.

Gert had Aart en de gebroeders uit Harderwijk gecharterd om mee te gaan naar Duitsland. Zelf stond ik op de camping in de buurt en kon mijn nieuwsgierigheid ook niet bedwingen en kwam ook proosten op de nieuwe aanwinst. En bij een Duits feestje hoort ook een grote pot bier en een broodje bockwurst/currywurst....die we ons allen ook goed lieten smaken.

Een gezellige boel op het terrein van S-TEC, de personeelsleden waren allemaal in spanning en liepen met blauwe sjaaltjes om van Schalke, die op dat moment speelde en nog kans maakte op het kampioenschap. Later bleek dat ze niet hadden gewonnen met grote cijfers en daardoor ging Stuttgart alsnog met het kampioenschap ervan door en was de stemming direct minder uitbundig.

Wij genoten nog even heerlijk na van ons biertje in de zon, terwijl om ons heen zoals look en easton wielen hun stands begonnen af te breken.

Vanaf zondag 20 mei is de fiets van Gert in het peloton te bewonderen.

Gr, Alexander


Ogenblik a.u.b. ...