1e (Wolter) Koops tot Koops een MEGA-ONDERNEMING!!

1e (Wolter) Koops tot Koops??een MEGA-ONDERNEMING!!!

De eerste editie zit erop en de elf deelnemers en 2 begeleiders hebben een fantastisch lang weekend gehad, een leuk avontuur beleefd en kijken er evenals de sponsors met een voldaan gevoel op terug. De try-out met een kleine groep bleek nodig en heeft ervoor gezorgd dat dit evenement voor volgend jaar staat en in een 3-daagse vorm definitief een vervolg gaat krijgen!

Vrijdagmiddag 7 september.

Zoals afgesproken vertrokken we rond 12.30 in de middag met 9 man in de rode bestelbus die ConDoor beschikbaar had gesteld, met begeleider Albert de Jong achter het stuur. Ellen nam met een aantal renners plaats in de volkswagen passat en zou vanuit deze auto de renners de komende dagen voorzien van hun hapje en drankje. De reis verliep voorspoedig ook met hulp van Gert Bruggeman (in het dagelijks leven internationaal chauffeur) die een goede sluiproute wist toen het bij Bad Oeynhausen (in de buurt van Hannover) vast liep en we in een lange file dreigden terecht te komen.

Vrijdagavond, ontvangst bij Wolter Koops Osterweddingen

We werden hartelijk ontvangen door de bedrijfsleider Eric met zijn vrouw en 2 dochters. Na een kop koffie te hebben genuttigd kregen we een rondleiding door het hypermoderne bedrijfspand??mag wel zegge?..wat een mega-onderneming. De onlangs (2006) geopende volautomatische afdeling heeft wel wat weg van de efteling?.erg indrukwekkend om te zien hoe al die pallets na gescand te zijn door allerlei liftsystemen en schuifdeuren/hekken volautomatisch met een bloedgang dmv allerlei technisch vernuft en liftsystemen in no-time op zijn plek wordt gezet in het vrieshuis/cellen.

Ook wij konden nog even ervaren hoe ?40 en ?20 aanvoelden.

Daarna had Ellen een heerlijk maal voor ons klaarstaan met allerlei soorten pasta en groentes?.die we ons allen lekker lieten smaken en ook hard nodig hadden voor de komende 2 dagen. Na een lekker koud biertje of wijntje was het tijd om de fietsen uit de kartonnen dozen te halen en daarna de plat te gaan.

Zaterdag.....Koops van Koops van start

Om 5 uur werden we gewekt??Ellen had wederom gezorgd voor een heerlijk ontbijtje met alles erop en eraan. Rond 6.10 vertrokken we nadat we in het donker een groepsfoto hadden laten maken onder het startdoek??een paar KTZ chauffeurs en de bedrijfsleider zwaaiden ons uit en de start van de 1e Koops tot Koops was een feit?..de eerste paar kilometer in de schemering ging over industrieterreinen waar we door een 30 tal DHL vrachtwagencombinaties werden ingehaald.

We merkten meteen al dat er een beste bult westenwind 5 a 6 vol tegen stond en dat het een extra pittig dagje zou worden. Binnen 10 kilometer hadden we de eerste lekke band al te pakken en Paul kon aan de bak, er zouden er deze dag nog vele volgen. Helaas werkte de GPS niet zoals we hadden gehoopt?..de oorzaak is inmiddels bekend en zal bij de volgende editie zijn verholpen, want dit heeft naast de lekke banden en de weersomstandigheden wind en regen?..heel veel tijd (en frustratie) gekost. De eerste 50 kilometer reden we door diverse kleine dorpjes in het voormalige Oost-Duitsland en ademenden een hele aparte sfeer uit. Daarna was de eerste stop, Ellen en Albert hadden een mooie plek uitgezocht bij de voormalige grensovergang Oost/West Duitsland?.ook erg indrukwekkend. Na het verorberen van een heerlijk stuk zelfgebakken appeltaart a la Ellen en warme koffie/choco zijn we met z?n allen op de kiek gegaan voor de muur. Na de stop reden we plusminus 20 kilometer door een prachtig natuurgebied?..helaas begon het hier wel te regenen, maar dat gaf toch ook wel weer prachtige plaatjes met witte dampen in het bos.

Bij Erkerode kwamen we het bos uit en kregen we richting Braunschweig een taai stuk van plusminus 20 kilometer in vlak Flevolandschap voor de kiezen. Met al die zwiepende windmolens om ons heen waanden we ons af en toe op de vogelweg, daardoor was het stukje ten zuiden van Braunschweig met een paar stoplichten een welkome afwisseling.Rond 1 uur in de middag hebben we de lunch genuttigd in een open veld in de buurt van Hannover. Gezien de hoeveelheid wind kregen we de soep op de scottelbraai niet goed warm, maar lauw smaakte het tomatensoepje ook prima en na (krenten) bollen met kaas en voldoende sportdrank in de bidonnen vervolgden we weer onze weg. Gezien al het oponthoud onderweg ging de tijd dringen om op tijd in Tecklenburg te komen??de receptie ging om 8 uur s?avonds dicht en met dit weer zou het om 7 uur al donker wezen. We gingen inzien dat we een alternatieve oplossing moesten gaan bedenken om het laatste stuk op een andere manier te overbruggen.

Een eerste initiatief was om het laatste stuk met de trein te gaan?..toen kwam Wim Koops in actie en schakelde al fietsend de planning in Zeewolde in??met honderden rondrijdende Wolter Koops vrachtwagens moet er altijd wel eentje in de buurt rijden was zijn credo. En binnen 5 minuten was het raak?.hij kreeg een belletje terug dat op 8 kilometer fietsafstand binnen een kwartier een combinatie voor ons klaar zou staan, op de autohof Bad Nenndorf ten westen van Hannover. Zo geschiede en toen wij het terrein bij de Autohof opreden kwam de wit/blauwe combinatie ons tegemoet rijden. Gert en Wim sprongen in de laadbak om alle 11 fietsen vast te schorren en we vervolgden ons laatste stuk achter de vrachtwagen richting Osnabruck. Inmiddels was het echt hondenweer geworden en we waren blij om even in de auto plaats te nemen. Door het drukke verkeer hadden we inmiddels de jeugdherberg wel ge??nformeerd dat we pas om 8.00uur zouden arriveren. Rond 7 uur werden we bij de afslag Tecklenburg weer afgezet en bedankten we de chauffeur Jorg voor zijn diensten. Nog 9 kilometer naar Tecklenburg klimmen en dan lekker douchen?.inmiddels was het overigens al donker waar door we werden bij geschenen door de lampen van Albert en Ellen.

De avond in de jeugdherberg was reuze gezellig. Het kaltes abendessen bestond uit een broodmaaltijd met champions in bladerdeeg??.iedereen vond het op dat moment prima, na het avontuur gingen we niet meer het dorpje in en iedereen ging moe maar voldaan na een heerlijk koud biertje het bed in.

Zondag.

Om 5 uur eruit om beneden aan te schuiven voor het klaargelegde ?ontbijt?, daar was ook alles mee gezegd en we verlangde al heel snel naar de 1e eetstop van Ellen. Rond 6 uur vertrokken we in het pikkedonker (dan zie je ook niets op de GPS) richting Rheine?.in tegenstelling tot zaterdag vlogen nu de kilometers onder onze wielen vandaan en voordat we het wisten stonden we in Bad-Bentheim vlak bij de grens bij onze eerste stop (eigenlijk het ontbijt voor die dag). Na de stop kwamen we aan bij de grensovergang bij het plaatsje de Lutte ?.vlak bij Oldenzaal (waar we overigens direct onze 2 begeleiders auto?s kwijtraakte, dat was in Duitsland niet gelukt), daarna doorkruisten we een prachtig landelijk gebied richting Deventer. In de buurt van Holten kwamen we al fietsend de voorzitter (Wil) van de toerclub uit Lelystad nog tegen. Omdat het zo crescendo ging namen we ons voor om eens lekker uitgebreid te gaan eten in Deventer. We vielen met ons neus in de boter want op het marktterrein naast de Waag stond het ook nog eens vol geparkeerd met allemaal oude Citroen Traction Avants?het was dus een gezellige drukke boel. Vervolgens de route opgepikt via de brug over de IJssel richting Terwolde en via Vaassen naar Vierhouten?..In Vierhouten hebben we ook nog even gezeten met in ons achterhoofd om rond 17.00uur in Zeewolde aan te komen, en nog even het nodige vocht naar binnen te laten stromen.

Via Harderwijk na het aquaduct gepasseerd te hebben kwamen we Dhr Wolter Koops al tegen die ons met zijn kleinzoon in zijn Mercedes al opwachtte en ons verder begeleide naar zijn pand op het trekkersveld. Rond 16.45 kwamen we aan en een heuse mensenmassa stond op ons te wachten ???.waarvoor HULDE!!! Harstikke leuk om op die manier te worden ontvangen.Na een hapje en een drankje in de kantine van Wolter Koops sloot iedereen dit weekend moe maar voldaan af.

Onze dank gaat uit naar:

De Sponsors:

WOLTER KOOPS TRANSPORT-ZEEWOLDE & OSTERWEDDINGEN (mogelijk maken van alle faciliteiten, etc).

& CONDOOR-ZEEWOLDE (ondersteuning vervoer).

De Begeleiding:

Ellen Koops & Albert de Jong: de fantastische catering en ondersteuning onderweg.

Het publiek: De ontvangst van de renners was overweldigend!! Bedankt daarvoor.

Toekomst Koops tot Koops:

De 2e editie zal in driedaagse vorm (vrijdag/zaterdag/zondag) volgend jaar gaan plaatsvinden (voor de grote vakantie).

Deelnemers 1e editie: Theo Leenders, Wim Koops, Sjon Dekker, Paul v/d Burg, Aart Karssen, Gert Bruggeman, Jan Willem Schlotter, Albert Neijmeijer, Hans Kranendonk, Alexander Veerman, Pascal de Boer.

Tot volgend jaar!!!

Sportieve groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...