(K)night riders van start

Dinsdagavond 6 november om 18.45 zijn we met z?n vijven op de ATB van start gegaan.

Michael Knight (David Hasselhoff) had in zijn Pontiac Firebird de beschikking over K.I.T.T. een boordcomputer met allerlei snufjes (turbo boost/surveillance mode/automatic pilot/etc), wij moesten het doen met suffe lampjes die ons de weg moesten wijzen.

Aart en Michiel hebben wel een mooi professioneel setje voorop hun fiets van Sigma met een 5 Watt lamp en voor een extra bak licht een 2e 10 Watt lamp ernaast. Henk had zichzelf voorzien van een helmlamp wat een prima extra lichtbron is.

Het eerste stuk was werkelijk perfect. Vanaf het Baken vertrokken we onder een heldere sterrenhemel langs het wolderwijd over de dijk richting de RCN. De dijk hebben we over het gras vervolgd tot de Nijkerkersluis. Het zuigende grasland bootst prima een spinningfiets na in de zwaardere stand?..maar dan lekker in de buitenlucht. Daarna de oversteek over de Erkermederweg en na 1 km over asfalt rechtaf het bos in. Waarna we de route door het bos over brede verharde zandpaden doorkruiste, aan het einde van dit pad kom je weer op de Erkermederweg. Dit rondje is prima te doen in het donker?.ook met ?standaard? verlichting die Wouter, Henk en ik hadden.

Daarna zijn we de spiekweg overgestoken. Dankzij deze try-out weten we ook dat we de spiekweg niet meer over moeten steken, daar is het een grote klei bende en door de kapwerkzaamheden en de hoeveelheid bladeren is het niet raadzaam op de kronkelende smalle betonpaden te gaan rijden.

Al met al is het door de groep een goed bevallen try-out, maar een verlichtingsset zoals Aart en Michiel op hun fiets hebben, bleek geen overbodige luxe te zijn, dat rijdt relaxter en je hebt het eigenlijk gewoon nodig als je wekelijks je rondje gaat rijden.

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...