Safari Bike...met vallen en opstaan

Een vaste traditie op de kalender is de jaarlijkse Safari-bike. We werden weer als vanouds hartelijk ontvangen door de hele familie Appelhof op hun boomgaard aan de Sterappellaan 13. In de kantine starten we met een lekkere kop koffie en gaan daarna rond half tien op weg?.Voor Michiel Appelhof ook direct een mooie gelegenheid om met de WTC zijn eerste ATB rit mee te rijden en vast plannen te maken voor het nieuwe seizoen??ook hij heeft wel oren naar de Koops tot Koops in juni 2008. Wederom vallen de weersomstandigheden in positieve zin mee?..we worden zelfs verrast door een zonnetje. Met de wind in de rug rijden we richting de knardijk, onderweg passages door bospercelen en graslanden. Zelfs op de schelpenpaden is het na alle regen van afgelopen weken een zompige boel. Dan komen de bruggetjes??attent waarschuwen we elkaar en waarschuwen menigeen alvast voor het laatste bruggetje bij het vliegveld, want daar zijn de afgelopen jaren al heel wat fietsers onderuit gegaan. Michel en Max speren voorruit over de schelpenpaden langs het vliegveld en aan het einde van het pad willen ze haaks het bruggetje oversteken??helaas gaat het toch mis?..Max gaat hard onderuit en Michiel valt over hem heen. Later bleek dat zelfs lopend het bijna niet meer te doen is dit bruggetje over te steken?werkelijk een ijsbaan??we moeten nu maar eens in actie komen richting de gemeente Lelystad voordat er echt ernstige ongelukken gebeuren. Een teerlaag of kippengaas erover spannen zal afdoende zijn?.bij de dichtstbijzijnde boerderij wordt ons ook gemeld dat hier geregeld fietsers tegen de vlakte gaan. Max heeft er een pijnlijke rug aan overgehouden.

Sjon Dekker is s?morgens per fiets vanaf Dronten vertrokken en ik heb met hem al fietsend per mobiel afgesproken bij de oversteek/stoplichten bij de vierbaansweg bij het vliegveld?.daar treffen we Sjon en we gaan met 12 man het natuurpark in?.een ronde over het park waarbij we 3 gigantische elanden tegenkomen?..aparte beesten, ze zijn wel nieuwsgierig maar erg schrikachtig. We schieten ff een paar foto?s en gaan richting het restaurant.

Na de koffie rijden we via het nieuwe fietspad (bekend van het racefietsrondje Hajee) huiswaarts een mooi kronkelig betonpad maar door bladeren en de nattigheid maken ook Michiel en later Rob en Henk ook een schuiver??.over betonpaden rijden is toch tricky in dit jaargetijde?..voor Michiel v Ramselaar betekend het helaas wel wat schade aan de fiets.

Langs het kanaal en de sluis rijden we over een grind/graspad terug naar het buitengebied naar de kantine van Michiel Appelhof?.hier arriveren we rond half een. We sluiten daar af met een kop koffie en krijgen een zak Elstar appels mee naar huis.

Bedankt voor de gastvrijheid Fam. Appelhof, de rit zal volgend jaar in het laatste weekend van November gepland worden en we zullen de route iets gaan aanpassen.

Volgende week zondag weer ouderwets knallen op de Veluwe?..op zaterdag staat ook een mooie aanbevolen rit in Hattem op de NTFU kalender.

Dinsdagavond: 18.45 bij het Baken:de 6e avondrit op de ATB, advies: Handschoenen en evt overschoenen en verlichting op de fiets met veiligheidshesje. Rond half negen terug bij het Baken.

Woensdagmiddag: rijden een 4 tal leden een rit op de ATB. Aard Weijers is de co??rdinator en meestal zijn Anjo en Ellen als vaste rijders van de partij. Vertrek 13.30 bij het Baken.

Woensdagavond: Spinnen bij Body-Plan om 20.30 uur co??rdinator Robert Duyvestein.

Zondag 16 December 11e ATB rit: onder leiding van Aart Karssen, vertrek 9.00 uur bij het Baken?..auto parkeren bij eethuis de bosrand in Harderwijk.


Ogenblik a.u.b. ...