Programma Klimmen-Banneux-Klimmen

NU-SWIFT /Klimmen ? Banneux- Klimmen

http://www.wtcklimmen.nl/index2.htm

Met de oprichting van een heus wielerteam kon Nu-Swift als partner van WTC Zeewolde niet achterblijven om de leden in de gelegenheid te brengen om in het bezit te komen van het wielershirt.

Naast de Koops tochten heeft ook Nu-Swift zijn sponsorprogramma uitgebreidt Het eerste wielerevenement die wellicht dit jaar de 20 personen z..... het alternatief voor de AGR staat op het programma, een prachtrit in Zuid-Limburg en Belgie. Deze rit telt overigens ook mee voor het Brevet des Cyclistes. Voor de mensen die van de gelegenheid gebruik willen maken om er een lang weekend van te maken, hebben we hieronder de mogelijkheden op een rijtje. Inmiddels staan er al 18 rijders aangemeld, voor deze 130 kilometer lange rit met 2000 hoogtemeters. 

Al jarenlang gaan er vanuit het katholieke Klimmen e.o. bedevaartstochten te voet naar Banneux. Vanaf 1982 organiseert wtc klimmen jaarlijks een sportieve versie per toerfiets, welke vanwege zijn moeilijkheidsgraad en talrijke kilometers dan ook door vele toerfietsers als een heuse pelgrimstocht wordt ervaren.
De toertocht, voert over vele heuvels en door talrijke mooie landschappen naar deze Belgische bedevaartsplaats. Sinds 1998 telt de tocht mee voor het klimmersbrevet Brevet des Cyclistes, hetgeen door de vele te overwinnen hoogtemeters ruimschoots wordt gerechtvaardigd. De tocht wordt steeds in de tweede helft van april georganiseerd en is sinds 2004 door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.

 

Zaterdag 25 april (evt aanrijden)

De tocht wordt gereden op zondag??dus lekker zonder file op zaterdag aanrijden behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels hebben diverse rijders al de vaste AGR camping uit het verleden gevonden en gereserveerd. Camping Schoonbron in Schin op Geul??een 4 sterren camping, direct aan de voet van de Keutenberg (altijd leuk om zaterdag nog even op te knallen)?en maar 3,5 kilometer van de startplaats Klimmen. Op de camping zijn nog plenty mogelijkheden (ook voor het hele gezin) voor het huren van een stacaravan/huisjes/trekkershutten of met de eigen caravan of tent o.i.d. te komen. Zaterdagmiddag om 12.30 zal de grote groep vanaf het Baken vertrekken.  

Info: http://www.schoonbron.nl  

 

Zondag 26 april...........de start!!!

Vandaag gaan we van start, vertrek vanaf de camping om 7.30. We verwachten na het inschrijven rond 8.00 uur bij de WTC Klimmen van start te kunnen.  Vooraf zal een groepfoto worden gemaakt.

Hopen op een prachtige dag. Veel fietsplezier en wellicht tot dan.

 

Gr,

Alexander

06-27086942

 

 


Ogenblik a.u.b. ...