5e Steven Rooks Classic (Hemelvaartsdag)

Ook een afvaardiging WTCers naar de 5e Steven Rooks Classic

Op Hemelvaartsdag (donderdag 1 mei) zal de 5e Steven Rooks Classic worden verreden. Inmiddels hebben zich al 6 WTCers ingeschreven om aan deze cyclo voor wielertoeristen in Belgisch Wallonnie mee te doen. Twee afstanden 110 en 160 km.

De Steven Rooks classic is overigens geen eitje. De tocht voert door het heuvelachtige landschap dat bekend is van Luik-Bastenaken-Luik. Klapstuk vormt de Cote de La Redoute, een klim die een maximaal stijgingspercentage kent van 22 procent. De start/finish tijden en klimtijd op de Redoute worden geregistreerd dmv de bike-chip.

Het Parcours moet iets zeggen over de renner Rooks, hij was vroeger goed in deze omgeving, vandaar dat hij zijn ronde in deze contereien heeft uitgezet. Het grote publiek kent Rooks onder andere van zijn heldendaden op de Alpe d'Huez (1988) en zijn triomf in La Doyenne (Luik-Bastenaken-Luik) in 1983.

Met z'on palmares op zijn conto, was het voor mij een eer om een paar jaar terug het klassiekerbrevet/bord uit de handen van deze wielerheld te ontvangen.

Inmiddels staan Frank Scheffer, Krijn Haak, Gert Bruggeman, Jan Willem, Max en Alexander aangemeldt.


Ogenblik a.u.b. ...