Frank, finished 1e bij Steven Rooks Classic

Een superprestatie om deel uit te maken van een kopgroep met Aart Vierhouten en Max van Heeswijk en voor deze toppers als eerste de finishlijn te passeren.

 

Helaas?Helaas?heb je in deze wedstrijd te maken met de bike-chip, dus achteraf gezien is het nooit duidelijk of je als eerste de finishlijn passeert je ook de winnaar bent. Drie personen die 1 en 2 minuten achter hem gestart waren maakten ook deel uit van de kopgroep en eindigden in de einduitslag nog nipt voor Frank, zodat hij met een 4e plaats net naast het podium viel. Desondanks superklasse deze prestatie in een deelnemersveld van 1365 man die aan de 150km deelnam.  Een mooie video-impressie is terug te zien.....vooral op het eind van de klim van Les Waides, waarbij Frank op kop aan het groepje sleurt met Aart Vierhouten en Max van Heeswijk in zijn wiel. http://www.stevenrooksclassic.nl/uitslagen/index.html    Achter Frank zijn naam dien je de camera aan te klikken, je kan kiezen uit de aankomst. Klim Redoute en Klim Les Waides.

 

Krijn ging ook van start op de 164 km (lange versie) en had zich als doel gesteld om bij de eerste 100 te eindigen. Met een keurige 68ste plek werd dit doel ruimschoots bereikt?.proficiat!!

 

Max, Jan-Willem en ondergetekende hadden zich ingeschreven voor de middenafstand (114 km). We hebben deze tocht gereden als toertocht, dus stoppen bij de ravitaillering en wachten op elkaar bij de stops. Dus de Bike-Chip tijd voor de algehele tocht gaf voor ons een vertekend beeld. Leuke bijkomstigheid was wel dat de tijd op de beklimming van de C??te des Waides werd geregistreerd. Tussen de stops reden we volle bak en joegen de hartslag bij beklimmingen weer richting de 180, zodat Max en ik na 4 uur en 19 minuten netto fietstijd de streep passeerden. Het weer viel mee, alleen onderweg een hagelbuitje?.het was een stuk frisser dan afgelopen zondag, maar prima te doen.

 

Na afloop nog even nababbelen (o.a. met coach Frank Heldoorn, die een clinic verzorgde met Rob Harmeling) en op de foto met Steven Rooks. Na een bidon in ontvangst te hebben genomen (gestippeld in bolletjestrui) van de naamgever van de tocht, verlaten we Maastricht en keren huiswaarts.

 

Frank, succes toegewenst met de Shimano Fietschallenge Cyclo die aanstaande zondag in Vaals zal worden verreden.

 

Sportieve groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...