10e Omloop Flevoland succesvol verlopen

Dit jaar was al weer het tweede lustrum voor de tradtionele Omloop Flevoland. Sinds dit jaar omgedoopt tot de ?Rabobank Omloop Flevoland? door de sponsoring van deze bank. Samen met de collega toerclubs uit Almere en Lelystad organiseerde de WTC Zeewolde deze unieke tocht door onze fraaie provincie.

 

Omdat ik door omstandigheden dit jaar zelf niet kon fietsen heb ik gehoor gegeven aan de oproep van Robert Duijvestijn en me als vrijwilliger aangemeld om in de eerste uren het startbureau te versterken. Samen met Harry Dobber en Ronald Timmerman (die wel de hele dag bleven) en eindverantwoordelijke Robert hebben we vele fietsers op weg geholpen.

 

Het zat afgelopen zaterdag enorm mee. De weergoden waren ons gunstig gezind; na een frisse start werd het in de loop van de ochtend steeds mooier en warmer. Maar voordat je als fietser op pad kunt komt er wel iets kijken waar de meeste deelnemers geen weet van hebben. Omdat het startbureau van de tocht om half acht open gaat zouden we om kwart over zeven verzamelen om alles in te richten. Bij aankomst bleek Robert al bezig om zij auto leeg te maken, maar ook de eerste deelnemers arriveren dan al. Robert vertrekt om nog een paar laatste routebordjes te plaatsen. Zelf snel de inschrijfkaarten uit de koffer. Maar ook de kas, want ook al is het weinig, er moet inschrijfgeld worden betaald. En terwijl de eerste enthousiastelingen hun formulier invullen, pakken wij snel de rest uit: bananen, krentebollen, sportdrank en sportrepen in verschillende smaken. Voor de terugkomers later op de dag zetten we vast de dozen met herinneringspetjes en bidons klaar. Snel nog wat vlaggen in en om de kantine van de RCN en we zijn er klaar voor. Net op tijd, want de deelnemers komen nu in grote aantallen tegelijkertijd binnen. Naast de groepen voor de 125 en 85 km van onze eigen vereniging zien we groepen komen vanuit het hele land. Bij de start krijgen we al de eerste complimenten en later zullen er nog veel volgen. De Rabobank Omloop Flevoland blijkt ook dit jaar een goed georganiseerd evenement. Bij de inschrijftafel helpen we de deelnemers geolied op weg. Kaart afstempelen, inschrijfgeld uitrekenen en afrekenen. Door de vele kortingen ? NTFU lid of Rabobank rekeninghouder ? zijn vele prijzen mogelijk. Maar samen met Harry en Ronald weten we iedereen het juiste bedrag te ontfutselen. De meesten hadden daarna wat kleingeld voor een kop koffie voordat ze aan hun afstand begonnen.

 

Ook dit jaar groeit en aantal deelnemers en kunnen we weer records schrijven. Hieronder volgen wat cijfers van de 10e Rabobank Omloop Flevoland:

Totaal deelnemers: 725 (was in 2007: 610)

Deelnemerst vanuit startpunt Zeewolde: 187 (was 161)

  • 25 km             8 deelnemers
  • 65 km            18 deelnemers
  • 85 km            57 deelnemers
  • 125 km            78 deelnemers
  • 175 km            26 deelnemers

Deelnemers van de WTC Zeewolde: 32

Vrijwilligers van de WTC Zeewolde: 9 (plus aan aantal dat ook nog heeft gefietst.)

 

Toen het om half tien voor mij tijd was voor de volgende verplichting waren de meeste deelnemers voor Zeewolde gestart en kwamen de eerste deelnemers uit Almere al binnen voor hun pauze en stempel.

Een leerzame dag om eens te ervaren wat er achter de schermen zoal gebeurt om fietsers ongestoord een prachtige dag te bezorgen. Maar als het lukt ga ik volgend jaar toch weer mijn rondje op de fiets doen!

 

Albert de Jong

 

Graag ontvangen we verslagen van de deelnemers, deze zullen op de site worden getoond......


Ogenblik a.u.b. ...