4e Fiets Fit Clinic -uitstapje 't Gooi

Afgelopen zaterdag was alweer de 4e clinic van de opstapgroep van Fiets-Fit.

Dit keer een uitstapje naar Bike-Totaal Huizen waar de 4 dames van de curcus vanuit de winkel van Eric in Huizen de heren uit Zeewolde vergezelde. Met z'n twaalven gingen we rond 10 uur op pad voor een langere duurtocht over 't Gooi.

In het spoor van de dikke banden van Eric en ik als bezemfiets van de lange sliert ATBers gingen we op ontdekkingsreis. 

Via de steenfabriek en camping de Woensberg passeerden we het Huizerhoogt. Via de blaricumse heide even uitpuffen bij de Tafelberg.

Ook het Henk v/d Meijden gehalte was aanwezig........Eric liet in de achterbuurten van Crailo ook de residenties zien van Linda de Mol/Rene Froger en het optrekje waar de Gooische vrouwen wordt opgenomen.

Vanaf de Tafelberg langs de schaapskooi vervolgens over de hei, na de oversteek van de Crailoseweg het bosgebied bij de Trappenberg. Vandaar via Kamp Crailo over Bussums grondgebied.....ook hier weer genieten van de prachtige natuur......De honderden spinnewebben die tussen de heidepollen waren gesponnen, glommen je tegemoet door de opgevangen dauwdruppels en het weerkaatsen van het zonlicht.

Heel speciaal is het bosgebied achter de NOS toren in Hilversum. Ook werdt hier nog even geoefend in de halfpipe om "zonder het voetje aan de grond" aan de andere kant boven te komen. Ook de angst overwinnen om op de fiets de helling af te duiken gaat na 4 weken al zeer goed....bij de dames soms zelfs zonder gillen :-).

 Het bosgebied in Hilversum is met het kronkelijke beekje en zijn technische parcours altijd leuk om te rijden. Bij de oversteek van het beekje op de hoger gelegen brug nog even met z'n allen op de kiek. 

Het bakkie koffie met appelgebak/tostie of kersenvlaai beviel op het zonovergoten terras zo goed, dat een tweede ronde unaniem werdt aanvaard.....zodat we noodgedwongen nog even konden genieten van het prachtige najaarszonnetje bij etablissement het Bluk.

Na de pauze werdt weer koers gezet richting het centrum van Huizen alwaar we rond 14.00uur in de middag afscheid van elkaar namen. Wellicht dat we voor de afsluitende uitgepijlde rit weer met de 2 groepen gaan rijden.

Het was een mooie fietsdag die door de youngsters (zonen van Eric en ondergetekende) Laurens en Maurits ook met veel plezier werd meebeleefd.

Agnes....bedankt voor de mooie foto's die je onderweg van de deelnemers hebt geschoten.

Tot volgende week zaterdag.

Sportieve groet,

Alexander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...