Rondje Hoenderloo trekt veel deelnemers

Chapeau voor Rob v/d Heyden en Paul v/d Burg voor deze mooie uitgezette ronde. Ondanks het uurtje vroeger op stonden er twee grote groepen om 8.00uur aan de start van het Baken. Rob v Zetten wilde wel eens een 200km tocht in de benen hebben en had bij de start al 70 kilometers onder de wielen gehad, ook Frank was vanuit Den Dolder al vroeger vertrokken op de fiets en voegde zich ook bij ons.

Sjon Dekker was voor vandaag de teamcaptain voor groep 3 en Onno voor groep 2. Het uurtje eerder zorgde ervoor dat we een grotere lus konden trekken in een gebied waar we weinig komen en de omgeving rondom Hoenderloo mag er echt wezen.  Op de heenweg via Harderwijk (daar sloten ook Max/Michiel) zich aan om vervolgens via Staverden naar de Aardhuisweg te rijden. Op de Aardhuisweg kon iedereen zijn eigen tempo omhoog rijden om bovenop als groep weer verder te rijden.

Dit keer dus niet de stop bij Hoog-Soeren maar verder de Amersfoortseweg af langs de Apenheul en sportpark Orderbos, dan onder de snelweg door om bij v/d Valk aan te komen op een zonovergoten terras. Allerlei motor en autoclubs hadden hier ook een verzamelpunt voor een rondrit op deze prachtige zondag?.dit trok aardig wat aandacht van de overige gasten op het terras?ook altijd een mooi gezicht om een kleine honderd motoren met bijpassend geluid en masse te zien vertrekken. Kort nadat we koffie hadden besteld kwam groep 2 ook al binnen.  

Na de pauze  werd koers gezet richting Hoenderloo lekker beschut rijden door de pareltjes van de Veluwe. Vooral  de rustige brede slingerende weg door het natuurgebied naar Kootwijk rolde super. Rob reed daar op kop en een lint van groen erachter.   Via Kootwijk kwamen we op bekend gebied in Nieuw Millingen. Bij het kippenrestaurant naast de rotonde rechtdoor richting de voet van de Col du Sol (het vaste trainingscolletje van Fedor den Hartog). Vlak voor het Solletje reed Peter Bouwman lek (dit keer eens een keer geen Schwalbe maar een conti), een mooie gelegenheid om eens in het hoge helmgras te gaan liggen. Het Solletje werd door iedereen zonder problemen genomen. Na Garderen werd het sein gegeven dat men op eigen tempo Boshuis Drie kon beklimmen (bovenop wachten)?..een groepje maakte zich los om de hartslag richting de 180 te drukken op de paar procent stijging aldaar. Vanwege heel veel dagjesmensen werd de afzink rustiger genomen.  Na het aquaduct bij Harderwijk niet langs de ganzen en hun kroost (te gevaarlijk met een peloton), maar via de sternweg terug naar de Biezenburcht.  Sjon de teamcaptain nam na een korte evaluatie tevreden afscheid van eenieder, waarna we via de dijk weer rond 12.30 Zeewolde inreden.  In groep 3 hadden we bijna 125 kilometer op de teller staan met een gemiddelde boven de 32 p/uur, zeer sociaal gereden met 2 mogelijkheden voor competitie ingebouwd (Aardhuisweg/Boshuis Drie).

Sportieve groet,

Alexander

  

 


Ogenblik a.u.b. ...