Limburgs Mooiste

Afzien in Zuid-Limburg

Op zaterdag 13 juni stond voor Jan-Willem, Max en Michiel Limburgs Mooiste op het programma.  Jan-Willem was op uitnodiging van zijn werkgever en had een aantal fietsmaten meegenomen. 

Een fietsronde door het mooie Limburgse land met een afsluitende BBQ op het megaland in Landgraaf? daar zeg je geen nee tegen.

Om half zeven was het vertrek vanuit Zeewolde en rond 10.00 uur konden de stuurbordjes met tie-ribs worden aangetrokken en rugnummers vastgespeld. Het zou een topdag worden met temperaturen om en nabij de 25 graden Celsius.

Vanwege het steeds grotere deelnemersaantal (ook bij deze klassieker) stond de dag vooral in het teken van genieten, het weer en de omgeving?..diegene die haast had was hier niet op zijn plek..?..bij de ravitaillering was het normaal om een klein half uurtje geduld te hebben voor een krentenbol en aanvulling  van de bidons.  

Vanwege de afsluitende BBQ was gekozen voor de 100 kilometer route met de start dus vanaf het manifestatieterrein van Megaland in Landgraaf over verkeersarme, toeristisch zeer aantrekkelijke wegen in Zuid-Limburg en aangrenzende gebieden in Belgie en Duitsland met de zwaarte en het karakter van de Amstel Gold Race. Dus veel korte klimmen, draaien en keren.

Onderweg hielden ze contact met hun clubgenoten in Frankrijk voor de laatste stand van zaken, op de terugweg naar Zeewolde kwamen ze elkaar (bleek achteraf) bijna tegen.

Soms liepen de routes over smalle wegen (waardoor opstoppingen niet konden uitblijven). Net als de Omloop Flevoland werden de stoplichten zoveel mogelijk omzeild, zodat er maar een handvol geteld konden worden.  

Met een BBQ in de zon bij 25 graden en een goudgele klets op tafel moeten deze jongens (gezien de foto?s)  deze dag enorm hebben afgezien. ?. om 22.00 uur waren ze weer thuis en konden terugzien op een gezellige en sportieve dag.

Namens een reporter ter plaatse.


Ogenblik a.u.b. ...