Rondje Bunnik.

Zondag hebben we een nieuwe rit gereden die was uitgezet door Paul van de Brug. Niet de eerste dit jaar, want vergeet de rit naar Hoenderloo niet want die kwam ook van hem. Maar 's morgens om 0800 uur stonden er maar 14 man gereed voor deze tocht. Ik had verder niet meer op een computer gekeken en had via de radio gehoord dat het mooi weer zou worden dus had weinig tot niets bij me qua kleding. Toen een aantal mensen wel met hun jasje kwam dacht ik dat dat erg overdreven was, want het was windstil en heerlijk warm al. Maar ja had ik maar gekeken op de computer dan had ik het jasje ook bij me gehad. Of het uiteindelijk geholpen heeft dat weet ik niet want na 4 uur in de regen fietsen ben je gewoon nat.

Maar we zijn lekker gestart richting Nijkerk door de polder achter Nijkerk langs naar Hoevelaken/Amersfoort en langs de snelweg een stukje om dan af te buigen richting Zeist. Bij Amersfoort ging het dus regenen en ja dat is meestal niet leuk. Maar ach het zou maar een klein staartje zijn volgens Paul. Dit was dus de staart van een walvis of zo, want hij hield het toch ruim 4 uur vol. Maar we lieten de moet niet zakken en als je eenmaal nat bent dan geeft het ook niet meer.

Andre Egberts kwam even naast me fietsen en vroeg of we niet bij de KNVB even koffie konden drinken want hij heeft daar 37 jaar gewerkt en dat kan altijd daar.

Dus zo gezegd zo gedaan hebben we met z'n vijven lekker koffie daar gedronken.

We hebben na de koffie nog even getwijfeld of we zouden omkeren of doorgaan. Die twijfel was gauw weg, want de rit was erg mooi hier. Het is licht glooiend over de Utrechtse heuvelrug fietsen. En dat maakt her erg mooi en ook lekker inspannend. We moesten wel goed uitkijken voor gladde plekken  op het wegdek. Want zoals we later hoorden had groep 3 een vervelende valpartij met schaaf wonden en wat kleding kapot. Dit kwam gewoon door regen en gladigheid. Groep 2 is gelukkig zonder valpartijen terug gekeerd. ( Rob sterkte en veel succes in de Ardeche met Kees). Buiten de schaaf wonden en kleding kapot is een beetje imago beschadigd, maar dat is goed voor de nederigheid.

Vanaf Zeist zijn we via Bunnik en Odijk terug naar Doorn en vanaf Doorn weer richting Leusden en Amersfoort. Allemaal zeer mooie fietspaden waar je heerlijk kunt fietsen. Deze route moeten we echt een keer bij mooi droog weer rijden. Bij Amersfoort zijn we afgebogen richting Nijkerk en daar doorheen terug naar Zeewolde.

Wij hebben de nabespreking van de rit bij de sluizen gehouden, want we moesten toch wachten. Dan hoefden we niet nog een keer in de regen stil te staan.

Want ondanks de regen was de temperatuur gelukkig goed en aardig hoog. Want echt koud hebben we het niet gehad.

Ik wil hierbij Paul en Andre nogmaals bedanken voor de mooie route en de koffie.

 

Groet,

Rob v/d Heyden

 


Ogenblik a.u.b. ...