Vroege vaders houden het droog

Zondag 21 juni alweer, de langste (zomer) dag voorspelde halverwege de dag regen.

Ondanks vaderdag stonden we met 2 grote groepen in het zonnetje bij het Baken te wachten. 

Dit keer ook nieuw materiaal. Albert de Jong een hagelnieuwe oogverblindende gevlamde rood/witte Willier. En Paul v/d Burg liet gisteren al trots zijn nieuwste strijdpaard aan mij zien, een werkelijk bloedmooie Willier Le Roi?..nu nog opbouwen met mooie spulletjes.  Michiel liet zijn nieuwste ATB aanwinst via foto?s op zijn mobiel zien?..het nieuwste carbon hardtail model?.een zeer strakke Wit-zwart Carbon Giant?.we zullen hem straks in het bos echt van extra ballast moeten voorzien,  de boscaptain staat nu al te trappelen en kijkt al uit naar het winterseizoen?op de woensdagavonden is hij al wat vaker in de bossen op de Veluwe te vinden.

Frank Scheffer sloot ook om 9.00 uur aan in Zeewolde, vanaf Den Dolder?..maar dit keer ging de route bijna langs zijn huis dus dit keer viel de totaalafstand voor hem mee.  Hij had dat overigens gisteren al ruimschoots goedgemaakt met een rondje Posbank??goede klasseringen krijg je niet voor niets??trainen, trainen en nog eens trainen.

Richard v Wengen is onlangs weer lid geworden en heeft inmiddels al goed zijn draai gevonden gezien zijn enthousiasme. In groep drie werd lekker door eenieder kopwerk gedaan, in de polder van Nijkerk tot Bunschoten is het altijd even een taai stuk met de wind tegen. Voordat we het wisten draaiden we Baarn al in.  Aan het spoor werd gewerkt, dus na enig wachten voor de spoorbomen kozen we ervoor om een alternatieve route (Richard werkt in Soest en wist de weg), waarbij we een paar kilometer later, nadat we Paleis Soestdijk hadden gepasseerd weer op de (GPS) route kwamen. Met een lus om Soest koersten we richting Soestduinen??een lekker glooiend parcours met zeer slecht wegdek (leek Parijs-Roubaix wel). Daarna een rondje om het koffiepunt, een relaxte locatie bovenop een heuvelrug.

Groep 2 sloot zich al snel op het terras bij ons aan en het terras kleurde groen.  Nog steeds prima weer ondanks de voorspellingen.  Na de koffiestop leverde we Frank vlak bij huis af, daarna nog wat lekker lopende glooiende stukken langs de kazernes om aan de oostkant van Amersfoort te belanden. Bij Hoogland weer de polder in waar de lucht wat dreigender begon te worden, wat we ook konden merken aan de aantrekkende wind. Hier kwamen we Marc ook tegemoet. We kwamen toch droog Zeewolde binnenrijden om 12.20 uur.  Een gezellige rit Soestduinen kon weer worden bijgetekend.

Rob van Zetten heeft gisteren (met zijn vrouw Linda, die ook heeft meegedaan) succesvol de Ardechoise (Zuid-Frankrijk) afgerond, hij zette een strakke tijd neer van 8.50 uur op de lange afstand. Het relaas horen we graag van je zodra je terug bent. Frank en ik maken ons klaar voor de apotheose van het seizoen?.over 13 dagen staat het einddoel van 2009 op het programma. De bus zal in ieder geval speciaal worden bestickerd en we zullen met 3 man (al over 9 dagen) naar de Alpen vertrekken.

Max moest vannacht nog werken en had zich met Gert en Jan-Willem afgemeld, zij zouden na het Vaderdagontbijt om 11.00 uur vertrekken??..ik hoop dat ze tussen de buien door hebben kunnen rijden, want om 14.00uur gingen in Zeewolde de sluizen open.

Nog een fijn weekend toegewenst.

Alexander

 

 


Ogenblik a.u.b. ...