Rondje Naarden-Vesting

De vakantieperiode is in aantocht, ditmaal was iedereen nog ?aan boord?.  Nog voldoende leden om een groep 2 (onder leiding van Onno) en groep 3 (ondergetekende) te formeren.

Onder drukkende/benauwde omstandigheden werd koers gezet richting het Trekkersveld, er stond geen zuchtje wind?.gebeurt niet vaak dat je de windmolens stil ziet staan.  Nog voor de pauze presteerde groep 3 het om 2x kort achter elkaar lek te rijden. Met de rijwind is het lekker vertoeven op de fiets, maar zodra je stil staat breekt het zweet je uit.  Door de lekke banden gaan  Onno en zijn mannen met een riante voorsprong richting het Kromslootpark (bij Almere). Onze fietscollega?s uit Lelystad passeren we daar later ook. 

Na de Hollandse brug negeer ik per abuis de afslag (op de GPS aangegeven) via het Naarderbos en trekken we nog een extra lusje om Naarden heen. Bij het inrijden van het Vestingstadje smelten groep 2 en groep 3 weer samen.  In het centrum van Naarden-Vesting strijken we neer op een terras voor een kop koffie, wat op een sjiek schaaltje met slagroomsoes, pepermunt en chocolaatjes geserveerd wordt.  Met dit weer een toplocatie! Een plaatselijke bewoner opende met ontbloot bovenlijf het raam van zijn bovenwoning, hij werd wakker van het geroezemoes onder zijn woning en trof een stel kerels in het groen op het terras onder zijn woning in de binnenstad, hij werd toegelachen en kon de humor er wel van inzien.  Na de koffie via de Naarderstraat richting Huizen, onderweg via de villa?s van Bikbergen, om al snel via het zwembad de Sijsjesberg bij de Crailoseweg uit te komen.  Na de pauze merk ik dat mijn hartslag ondanks de lage inspanningen rondom Huizen al hoog oploopt en een wat loom gevoel, na enige navraag bij collega fietsers blijkt dat ze hetzelfde ervaren?.waarschijnlijk toch de benauwde omstandigheden waar het lichaam gewoon aan moet wennen. Voor we het weten kachelen we in toch nog een compacte  groep de Stichtse brug over. Dit keer vervolgen we onze route langs het Gooimeer richting de Eemhof. De snelheid wordt hier opgevoerd en keurig neemt eenieder zijn kopbeurt, tot de Eemhof contstant rond de 40 per uur. Ook op de Slingerweg houden we dit nog vol, bij de Nijkerkersluizen zeggen we onze maten Max en Michiel uit Harderwijk gedag en zetten we koers via het Erkermederstrand richting Zeewolde.  Pas bij het opdraaien van de Spiekweg begint het te kraken.  Voordat we opsplitsten stonden we nog even stil bij de evenementen die komen gaan. Met een gemiddelde van maarliefst 32,7 p/uur sloten we deze zondagrit af en iedereen rijdt met een tevreden en voldaan gevoel naar huis. Allemaal bedankt voor de deelname!

Rondje Markermeer:  Voor volgende week blijkt gelukkig voldoende belangstelling te bestaan en kunnen al aangeven dat deze doorgang zal vinden. Het Rondje Markermeer blijkt op de WTC Kalender toch een klassieker te zijn.  Helaas kan ik deze jaargang niet meedoen, voor mij staat de Marmotte op het programma in Zuid-Frankrijk. Die rij ik a.s. zaterdag tezamen met Frank Scheffer (a.s dinsdag gaan we al die kant op).  We zullen op zondag de weersberichten op de Mont-Ventoux bekijken, mochten de weersberichten op  maandag gunstig blijken zijn we ook voornemens om daar de triple klim te gaan verwezenlijken.

Joop van Beek-wereldrecordpoging 10.000km.  Door Jan-Willem werd ik gewezen op de website van Joop van Beek die op dit moment bezig is aan een wereldrecordpoging. Deze ultra-cyclist van de Veluwe, rijdt op dit moment zijn rondjes rondom Nunspeet-Vierhouten en Elspeet. Een dagboek wordt per dag bijgehouden. Een leuke site die het bezoeken waard is:  http://www.joopvanbeek.nl/home.htm

Adrie van Diemen sportbegeleiding:  Adrie van Diemen heeft o.a. de Rabobank wielerploeg 8 jaar begeleid en heeft zijn eigen sportbegeleidingsbureau.  Frank en ik zijn met hem in de slag om in 2010 door hem met mede-sporters begeleid te gaan worden.  Goedkoop is het niet, maar met veel evaluatietesten, een uitgebreide sporttest vooraf en halverwege het jaar en 5 sportclinics gedurende het jaar in Slenaken en Arnhem genoeg stokken achter de deur om stappen te gaan zetten.  Uiteraard willen we hier een scherpe prijs uitslepen met wellicht een sponsorbedrag, laat het mij even weten of hier meer ge??nteresseerden voor zijn. https://www.webtrainer.nl/sneller-bergop-fietsen-2009

Allemaal veel plezier toegewenst tijdens het rondje Markermeer!!

Sportieve groet,

Alexander

 

 


Ogenblik a.u.b. ...