Fietsen voor Duchenne

Fietsers zetten zich in voor Duchenne. 

Rob van Zetten kan zich nog 1 weekje voorbereiden voor Duchenne Heroes en dit weekend kan iedereen meedoen aan een ATB fiets-clinic in Amerongen onder leiding van oud-wereldkampioen Henk Baars.

Wat is Duchenne?

Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige, erfelijke ziekte waarbij de spieren langzaam

worden afgebroken. Een normale peuter verandert in snel tempo in een vrijwel hulpeloos kind

in een rolstoel. De een na de andere spierfunctie valt weg, tot de pati??nt uiteindelijk sterft.

Duchenne komt vrijwel alleen bij jongetjes voor. De ontwikkeling van nieuwe

behandelmethodes heeft de levensverwachting van de pati??nten doen toenemen tot 30 jaar.

Maar zelfs nu sterven er pati??nten voor hun twintigste vanwege niet te behandelen problemen.

1. Komende zondag is er ook een mogelijkheid (voor iedereen toegankelijk) om aan een ATB clinic mee te doen (georganiseerd door de Firma PON) onder leiding van oud-wereldkampioen veldrijden HENK BAARS. De deelnameprijs van 15 Euro komt geheel ten goede aan Duchenne. Wil je mee laat het mij (alexander) dan even weten mbt vertrektijden 06-27086942 (info via de WTC site). Henk Baars stelt zich voor: Henk Baars wereldkampioen veldrijden 1990
Al meer dan 30 jaar ben ik actief op de fiets in diverse categorie??n zoals veldrijden-mountainbike en wielrennen. Al vanaf 1976 op mijn 16e jaar onderhield ik mijn fietsen zelf,in mijn amateur tijd bij Jo van Aarle zetten ik de fietsen zelf in elkaar en ontwikkelde zelf onderdelen voor mijn fiets. Ook toen ik in 1985 prof werd bij Panasonic, Barbas, Protecya, Hek bouwmachines bleef ik sleutelen aan mijn fietsen en dat vind ik nog steeds het allerleukst. De ontwikkelingen tot de fiets van nu is door mij uitvoerig getest.
De laatste jaren ben ik me meer gaan toeleggen op mountainbike marathons. o.a. Swiss Bike Masters - Salzkammergut en Dolomiti Superbike.

2. Rob van Zetten gaat eind volgende week de uitdaging aan als 1 v/d 400 deelnemers aan de Duchenne Heroes ATB etappe-tocht van 700 kilometer, een laatste verslag voor hij aan de uitdaging begint is hieronder te lezen. Hij zal ons tijdens de etappes op de hoogte houden. Alvast veel succes toegewenst namens al je clubgenoten van de WTC!!!

Nog even en de Duchenne Heroes gaan van start.

Zondag 13 september is het zover dan ga ik met nog 330 deelnemers van start in Luxemburg voor de ATB monstertocht van 7 x 100 km door een viertal landen. De Duchenne Heroes is een superzware en prachtige mountainbiketocht van Luxemburg naar Nederland. Het doel is dat we met elkaar zoveel mogelijk sponsorgeld binnen zullen halen, om de ernstige spierziekte Duchenne de kop in te drukken.

Afgelopen zaterdag was er weer een bijeenkomst van de Duchenne Heroes in Amerongen waar de laatste meeting was voordat het in Luxemburg van start zal gaan. Ook ontvingen we ons felbegeerde Duchenne Heroes wielershirt. Tijdens de meeting werd ook het routeboek alvast doorgenomen alsmede de dagelijkse planningen (slapen-kleding-eten-tentafbreken-starten-binnenkomen-douchen-tent opzetten-eten-massage(indien nodig)-gezellig wat drinken en weer slapen (dit ritueel 7 dagen lang!!) . 

Het etappeschema is als volgt:  

Offici??le opening 12-9 16.00 uur: Wiltz, [Luxemburg] 
Dag 1: Wiltz - Dochamps, 86 km en 1.800hm  
Dag 2: Dochamp - Sart-Lez-Spa, 96 km en 2.400hm                                                            Dag 3: Sart-Lez-Spa - Vaals 91km en 1.700hm
Dag 4: Vaals ? Valkenburg, 103 km en 1.800hm 
Dag 5: Valkenburg - Herkenbosch, 108km en 800hm
Dag 6: Herkenbosch - Venray 110km en 700hm                                                                   Dag 7: Venray - Nijmegen Park Brakkenstein 78km en 700hm

De teams van 4 renners zullen met GPS en tracker deze rit rijden. Hiermee kan iedereen thuis achter de pc zien waar ik me bevindt. Dus lang pauzeren loopt in de gaten!! (inlogcodes volgen). Elke dag zullen de minder snelle teams eerst starten om nog bij daglicht aan te kunnen komen. Zelf zit ik in team 6 van de 80 teams en zal dus vrij laat van start gaan. (kan ik in ieder geval ?uitslapen?)      

Rondom de aankomst is er feestelijk programma gepland waarbij iedereen welkom is. Vanaf 13.00 beginnen de festiviteiten. De (gezamelijke)aankomst in Nijmegen staat gepland om 16.00uur.

Voorbereiding:                                                                                                                        Intussen heb ik dit jaar ruim 7.000 trainingskilometer gemaakt en enkele wedstrijden gereden. Verder ben ik in aanvang benaderd door Altius sportfysiotherapeutisch test & trainingscentrum in Zeewolde om mij geheel belangeloos klaar te stomen. Onder de deskundige leiding van Ingrid van der Vlist, gediplomeerd sportfysiotherapeut, inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper moet ik nu intussen wel klaar zijn  voor de uitdaging. Ingrid wist zelf ook deze tocht in 2007 met succes te volbrengen! Via inspanningstesten kon de progressie in de gaten gehouden worden en trainingsschema`s bijgesteld worden. Ook de aan Altius verbonden sportdi??tiste Marjolijn Bakker heeft me van een juist uitgebalanceerd voedingsadvies voorzien in de trainingsperiode en voor het evenement zelf. Op m`n blog heb ik daarvan nog enkele verslagen geschreven http://robvanzetten.blogspot.com.  

Sponsoring:                                                                                                                          Intussen heb ik wel het minimale sponsorbedrag al bijeen maar wil natuurlijk meer! Aangezien ik zelf het streefbedrag op ? 3.500,- heb gezet moet er nog ruim ? 500,- bijkomen. Onder het motto van ?ik wil met elke gereden kilometer ? 5,- ophalen voor dit geweldige doel. Met 700 kilometer hoopt ik aan dit mooie bedrag te komen?  Intussen hebben al een aantal WTC-ers bijgedragen aan dit geweldige doel en ik hoop dat er nog een aantal volgen!!!

Via de sponsorlink op de site  http://2009.duchenneheroes.nl is dit eenvoudig te doen, door mij te selecteren en een bedrag in te vullen. Het geld gaat rechtstreeks naar de stichting gaat die het onderzoek naar deze slopende ziekte financiert.                De Duchenne Heroes hopen de grens van ? 1.000.000,- te overtreffen, aangezien er veel geld nodig is. 

Rob v Zetten

 


Ogenblik a.u.b. ...