1e Etappe Duchenne, Rob v Zetten

zondag 13 september 2009

van start!!!

Na zaterdag de opening meegemaakt te hebben van Duchenne Heroes 2009 in Wiltz is het dan vandaag echt begonnen! De opening was super en we werden zelfs uitgenodigd voor een borrel in het stadhuis. Het was een mooie opwarmer want hat stadhuis licht gewoon 100mtr hoger.

Vanmorgen om even voor half 9 gingen de eerste teams rijden. Onder luid applaus ging elk team van 4 renners op pad. Zelf zat ik in het op 2 na laatste team en kon daardoor pas om 09.40 uur vertrekken. Onder een mooie blauwe lucht vertrokken we en direct al de eerst klim. Het parcours diende op de GPS gevolgd te worden en dat was in de eerste kilometers direct al een ommeetje van zo`n 5 kilometer. Helaas ook nog met een enorme helling. Via het weiland kwamen we weer op de juiste track. Na zo`n 40 kilometer kwamen we bij de eerste post en hadden intussen redlijk wat teams bijgehaald. Op bde post hingen allemaal tekeningen van Duchenne kinderen en dat is toch wel erg leuk. Het parcours liep nu naar Houfalize en dat is genieten!! De steile single tracks waren super. Nu richting La Roche waar ook veel mooie trails lagen en jawel de tweede post. Intussen was de jus wel enigzins voelbaar in de benen maar op dit 80 km punt hoefde we nog maar 15 km. (inclusief omrijden) Het vernijn zat in de staart en een enkele helling was dermate steil dat het lopen was geblazen. Ook nog een lekkere snelle afdaling en een paar pokkestukken langs een weiland. Vlak voor de camping werden we nog bijna gegrepen door een grote hond. De aankomst was super en onder de eigen muziek (door mezelf opgegeven) rolde ik over de meet.
Intussen nu de tent weer opgezet en strak weer lekker eten.
Morgen de zwaarste rit dus vanavond maar vroeg naar bed.

Overigens ben in meegereden met het team MMHK uit Putten en nu enigzins geadopteerd in de groep dus helemaal super hier!!!

Ogenblik a.u.b. ...