'Luctor et Emergo': ik worstel en kom boven

Dit weekend op verschillende evenementen 34 personen actief!!

Rondje Texel "IK WORSTEL EN KOM BOVEN"

Zaterdag stond het rondje Texel weer op het programma. Weer een lekkere grote groep van 6 mannen en 2 vrouwen. Superdapper dat de dames Camee (kersvers lid van de WTC) en Monique de uitdaging ook aangingen?.ze stapten voor het eerst op hun hagelnieuwe ATB.  Een mooie gelegenheid om hun vaardigheden uit te testen op de verschillende parcours-omstandigheden. Op het strand werden de benen leeggezogen, maar volhouden zouden ze?.de strijdkreet onder het wapen van Zeeland zou niet mistaan?.'Luctor et Emergo': ik worstel en kom boven, voorstellende een leeuw, worstelend met de golven. Aan het einde van de dag keken ze met veel voldoening terug op de rit. Fred kon ook zijn nieuwe Merida ATB uittesten en stond scherp aan de start. Michiel en Jan-Willem stoven van de boot en Hans, Ward en ik moesten ze al snel lossen. Aangezien de beide heren voorop later verkeerd reden konden we nog een stuk met elkaar oprijden. Vlak voor het strand trapten Michiel en Jan-Willem het gaspedaal in en raakten ze definitief uit zicht. Wat een prachtige dag, bij de start nogal frisjes maar halverwege ontplofte Hans zowat omdat hij toch maar zijn winterjack had aangetrokken?.dus jack uit en onder zijn shirt gefrommeld. Op het strand Noorderwind in de rug, dus ondanks het zuigende karakter van het zand met harde noppenbanden toch snelheden rond de 25 p/uur??Michiel trok zijn bike door de branding en had zijn teller tegen de 40 per uur?.hij is direct verslingerd aan deze discipline en zal ook vaker aan een strandrace mee gaan doen?leuk! Toen ik met Hans bij de boot aankwam werd hij net ontkoppeld?..Jan-Willem en Michiel waren wel op tijd. Hans en ik konden dus even lekker chillen in de restauratie onder het genot van natje en droogje met een hele kluit collega bikers veelal uit Noord-Holland, na een kwartiertje kwam ook Ward al voorrijden. Om 12.00 uur konden wij de terugtocht aanvaarden. Om half drie waren we weer terug in Zeewolde. 

 

Zondag een gevarieerd programma.

Boswachterrit Zeewolde: Onze collega?s van de TVZ hadden samen met Staatsbosbeheer een ATB wedstrijd uitgezet in Zeewolde. Een zestal WTCers stonden aan de start. Een knappe prestatie van Ronald Langstraat om ?gewoon? in de kopgroep mee te rijden en als 4e te eindigen Klasse Ronald!! Frank Scheffer had ook graag aan de start gestaan, maar was er een weekje tussenuit en moest verstek laten gaan.

Racefietsers: Gert zijn groep van ten opzichte van vorige week bijna verdubbeld naar 5 man, dus was zeer tevreden met de opkomst die hij graag nog verder wil uitbouwen. Hij had een mooie ronde uitgezet van Vierhouten/Elspeet het klimmetje Aardhuisweg om rond 11.30 bij Gasterij zondag de ATB collega?s te ontmoeten.

ATB opstapgroep1 en ATBgroep 2: Totaal 15 man vertrokken vanaf de Strokel richting de zandkuilen in Garderen. De groepen reden soms apart soms gezamenlijk in verschillende samenstellingen door de bossen van de Veluwe. Menig paddestoel toonde zijn mooie kleuren langs de single tracks die we onderweg tegenkwamen.

Tip: Dinsdagavond, winteravondtraining bij Eemland. Info via Alexander

Selev XP wielerhelmen: Mijn werkgever Nu-Swift wil budget beschikbaar stellen voor een aantal rood/witte helmen. Hoge kwaliteit en als beste uit de FIETS test...149 nieuwprijs. Afhankelijk van de animo zal de prijs rond de 75,=Euro liggen...Ga er binnenkort een paar bestellen....indien er nog meer mensen intresse hebben, laat het mij (Alexander) deze week even weten.


Ogenblik a.u.b. ...