ATB Clinic met Frank Heldoorn zeer geslaagd!

Mistig was het zondag de 8e november toen we om half negen klaarstonden bij het Baken om af te reizen naar Huizen.  Eric Wolbers, Hans Kranendonk, Wim Koops, Paul, Wilfried, Henk Los en ikzelf vertrokken per auto vanaf Zeewolde. De bikkels Jan-Willem, Ronald Langstraat en Frank Scheffer per fiets vanaf huis?.klasse hoor!  Voor Eric van Cleef (Fietsenwinkel) was het vandaag een thuiswedstrijd en hij stond ons op te wachten samen met Peter (mijn fietsmaat van de 2005 Marmotte editie) en zeer sterke fietser Martijn.

Frank Heldoorn stond ons dik ingepakt op te wachten.  Na een kort introductiepraatje gingen we snel op pad. Ronald stond al even te wachten na zijn rit vanuit Huizen en had het al een beetje koud gekregen. We vertrokken met 14 man vanaf de Wolfskamer, door de dichte mist was nog niets van de skibaan te zien?.een kleine wereld. 

 Het inrijden ging over de route van de Zuiderzee?.over een dik bladerdek richting Naarden-Vesting, onderweg werd speelpark Oud-Valkeveen gepasseerd. Eenmaal in Naarden-Vesting aangekomen wist Frank een onverharde route over de kantelen van de vestingmuren, de ronde om de vesting werden op deze manier afgerond?.spookie met die mistflarden door deze Middeleeuwse omgeving.  Daarna een stuk verhard aansluitingsstuk van Naarden naar Bussum. Langs hotel Jan Tabak zette we koers richting Bikbergen-Huizen. De A1 werd overgestoken waarna we vrijwel direct rechts een mooi bosperceel indoken.

Frank reed ons voor om een route te verkennen in dit perceel, een leuk rondje met wat hoogteverschillen langs een beekje en over een brug?.we reden dit in een lus in de vorm van een acht. Na 2 ronden werden we ?losgelaten? op 85% van het omslagpunt konden we een aantal ronden knallen. Al gauw lag het hele veld uit elkaar. Na 20 minuten kwam de groep weer bij elkaar.

 

Hiervandaan over de hei van Blaricum langs de schaapkooi en de Tafelberg.  Daarna had Frank een verhard klimmetje uitgezocht in een villawijk van het Gooi?.dit klimmetje moesten we een paar keer omhoog met de handen op de rug, trekkend aan de pedalen?..een oefening voor de co??rdinatie?.menigeen voelde direct spieren in de liezen, een aparte en leerzame oefening.   

Daarna langs de Woensberg (camping) een prachtige ronde in het bos van Huizen rondom de steenfabriek, hier zou je een mooi parcours kunnen uitzetten waar je je compleet leeg zou kunnen rijden, ivm veel hoogteverschillen??mijn gedachten dwaalde af?als zesjarige ging ik hier al crossen op mijn schopperfiets met hoog stuur en buddyzitzadel. 

In het aangrenzende Warandapark had Frank nog een spelletje in petto?..hier werd in eerste instantie een beetje lauw op gereageerd. Binnen een vierkant afgezet met pionnen moesten we elkaar aftikken, maar met een ?verborgen? verlosser die je weer in het spel kon inbrengen, ging het er op een gegeven moment zeer fanatiek aan toe en werd op het scherps van de snede gereden. Mooi kort bochtenwerk, sur place en co??rdinatieoefeningen die bij de jeugd van Wielervereniging Eemland er op deze manier ook ingeramd wordt. 

Daarna richting de Stichtse brug langs het water weer terug naar de auto bij de Haven van Huizen. Ronald en Jan-Willem bogen af bij de brug om per fiets weer terug naar Zeewolde te rijden, de Huizers Martijn en (al eerder) Peter bogen ook af naar huis.

Wij sloten deze leerzame, lekker pittige en vooral gezellige clinic af onder het genot van een kop koffie in het Chalet bij de Skibaan de Wolfskamer. Inmiddels onder een stralende zon, op de skipistes en in het restaurant een gezellige drukte??het wintersportgevoel komt direct bij je boven.  Dank voor de sponsor de Fietsenwinkel , voor het rondje koffie voor alle deelnemers?top Eric!! 

Frank Heldoorn zou die middag nog ?even? een zwemwedstrijd 1500 mtr zwemmen.

Bedankt Frank voor je inzet!! Hoop dat je ons vergezeld bij de clinic van Henk Lubberding.

Sportieve groet,

Alexander

 


Ogenblik a.u.b. ...