Rabo Beach Challenge Scheveningen 21 november

Rabo Beach Challenge 21 nov 2009

De 6e editie van de Rabo Beach Challenge is een groot succes geworden.  Op de boulevard een lekker zonnetje en een hard strand zorgde ervoor dat de omstandigheden super waren te noemen. Frank Scheffer had bij de cyclingteambus al besloten met de korte broek te gaan rijden, wat prima kon.  Het zou de snelste editie worden, de winnaar Ramses Bekkenk liet weer zien de absolute specialist te zijn door opnieuw als eerste de finish te passeren en de 42 kilometer in 1 uur 5 minuten af te leggen.

Vele bekende namen stonden aan de start, diverse profs (o.a. Lars Boom/Martijn Maaskant) en ook ex prof Michael Boogerd. Michael scoorde nog een prima 6e plek.

De entourage was weer top te noemen met grote sponsors Rabobank en maandblad Fiets en met de start voor het Kurhaus. Er was veel publiek op de been. Niet alleen op de boulevard wilden veel mensen een glimp opvangen van de fietsers, maar ook onderweg op het strand waren genoeg toeschouwers.

In het laagseizoen een leuke rit om ?for the fun? te rijden. Bij Frank betekend dat nog altijd een plek bij de eerste 40??hij was onderweg zijn transponder van zijn voorwiel verloren, hij bleek met een los voorwiel de rit te hebben gereden, waardoor de laatste kilometers met een slingerend voorwiel niet geheel vlekkeloos waren verlopen (toch de zenuwen bij de start Frank? :-))).. ?.daardoor verloor hij een paar plekken nadat hij overleg had gepleegd in de jurywagen omtrent het voorval en is hij uiteindelijk als 44ste geklasseerd.

Voor mij betekende dit dus een toerrit, op de heenweg naar Noordwijk een gematigd tempo, maar waarbij op de terugweg toch de gaskraan (met hartslag 180) nog werd opgedraaid, met als gevolg dat de terugweg met wind tegen bijna dezelfde tijd werd afgelegd als op de heenweg met windje in de rug.  Dit was de eerste rit op de speciaal aangeschafte strandfiets(en) die wij (Michiel en ik) onlangs bij de Fietsenwinkel in Zeewolde voor een scherpe prijs hebben aangeschaft. Heerlijk ragfietsie met vaste vork en velgremmen. Met een conditionele achterstand en een kilootje of 10 overgewicht (90+)  was dit een mooie aanzet voor de maand december waar opbouw voor het nieuwe seizoen centraal staat met veel duurritten in lage intensiteit.

Op de heenweg moesten we veel door het water ploegen, met spectaculaire waterdoorgangen waarbij je tot de middel nat werd door diepe geulen en opspattend water van de buurman, toch zijn de plastic spatborden tijdens deze races geen overbodige luxe?..(zie ook foto Frank).

De volgende strandrace staat gepland voor 9 januari Egmond-Pier-Egmond, helaas kan men zich hiervoor niet meer inschrijven (zit vol)?.naar mijn weten hebben hiervoor zich alleen Daniel, Frank & Alexander zich voor ingeschreven.

Ook gaan we deelnemen aan een team-business-strand race in februari in Petten. Hier willen we hoge ogen gooien met een goede teamprestatie mede doordat deze "van Dijk tot Dijk race" wordt ondersteund door brandbeveiligingsbedrijf Holland Safety (Fire-Control).  Afgelopen week overigens met directeur van Nu-Swift Nederland de sponsorbesprekingen voor 2010 gevoerd, als subsponsor voor WTC Zeewolde in 2010 weer een mooi bedrag (stond al vast), ook wordt de sponsoring van de cyclorijders verder uitgebreidt/ondersteund, inmiddels is daarvoor ook een full-colour jaarmagazine/jaaroverzicht 2009 uitgebracht. Veelbelovend talent Robert de Jong, wedstrijden rijdend bij Eemland-Amersfoort zal ook ondersteund gaan worden. Hartstikke leuk toch.... een paar jaar geleden nog als WTC-jeugdlid mee in het bos onder de hoede van John Kaag en Aart Karssen en nu aansprekende resultaten tijdens wedstrijden van de KNWU.

Een leuk begin van het weekend, met zondag de Henk Lubberding ATB Clinic nog in het verschiet.

Sportieve groet,

Alexander

 

 


Ogenblik a.u.b. ...