Waterfietsen in het Leuvenumse bos

De laatste weken is er een enorme hoeveelheid water naar beneden gekomen (kan het nu eens eindelijk gaan vriezen!!!) en dat is nu ook op de droge zandgronden op de Veluwe te merken.  Gisteren lieten Frank en ikzelf de toertocht in Soest vanwege de regenval al aan ons voorbijgaan.

Michiel had vandaag een gevarieerd parcours uitgekozen, met heel veel single tracks, plassen konden daarbij niet ontweken worden want dan haalde je de bochten niet. Op de terugweg waren de paden in de buurt van de Leuvenumse beek veranderd in 20cm diepe sloten, met veel plezier scheurden we hier doorheen. Michiel zijn groep telde 9 man, waarbij na de pauze Paul en Henk apart verder gingen door een uitglijpartij van Henk over een omgevallen boom?hierbij brak hij zijn remhendel af en had een pijnlijke schouder, onderweg werden ze toevallig opgepikt door de racers en gezamelijk zijn zij doorgereden naar de Strokel.  

De techniek die door de clinic?s van de afgelopen weken was bijgeschaafd kon op dit parcours ten volle ten uitvoer worden gebracht. Onno was nog onfortuinlijk met een lekke band, maar toen was Harderwijk al in zicht. Michiel had ons een zware training bezorgt en bij menigeen was het sap aardig uit de benen.  Aart bleef dit keer in Zeewolde voor een rit naar de Eemhof, hij had ook een 8tal in zijn kielzog.

Gert, Bas, Peter en Marc kozen voor de racefiets, klasse jongens en in Vierhouten bleek dat jullie niet de enige waren.

Rond het middaguur begon het pas te regenen, dus hebben we weinig tot geen last van gehad.  Dinsdag al een grote club op de schaats in Utrecht en ook vandaag toch weer dik 20 man op de fiets.

Update Henk: vanmiddag is hij toch nog even met zijn zoon Wim-Jan in het ziekenhuis in Harderwijk langsgeweest. Gelukkig geen breuken, schouder is wel uit de kom geweest en e.e.a. moet dmv mitella en rust weer goedkomen. Hij heeft het er al weer over om dit jaar wel weer op de fiets te zitten.

Sportieve groet,

Alexander

 


Ogenblik a.u.b. ...