Veldtoertocht Hardenberg 27 december 2009

Ondanks de vroege starttijd (8.15 vertrek!!) toch nog  5 enthousiastelingen die aan de start stonden voor een lekker ochtendje trappen in de bossen rondom Hardenberg en Ommen.  Naast de Skil-Shimano rijder Albert Timmer, die afgelopen Tour de France de etappes  ook een paar keer kleurde door aanvallend rijden (ja?Hans hij haalde ons halverwege de toertocht in), waren ook Hans Kranendonk, Michel, Max, Ronald en ondergetekende van de partij.  Na het uitbuiken van 2 kerstdagen was het heerlijk om even lekker ?buiten te spelen?.

Het doorgaan van de veldtoertocht heeft aan een zijden draadje gehangen. Een bevroren ondergrond en met name ijs op de route zorgde voor een aantal hoofdbrekens voor de organisatie. Door op het laatste moment het parcours op een aantal plaatsen aan te passen kon de tocht doorgaan. Tot geluk van de vele deelnemers, want in Denekamp moest de organisatie wel beslissen de tocht niet te laten doorgaan?..daardoor wel extra deelnemers in Hardenberg.  Het was prima te doen, het grootste gedeelte van het parcours was de ondergrond zelfs ontdooid, waardoor iedere trap toch raak moest zijn.

Ronald had pech met zijn reminrichting, Michiel kwam to the rescue en moest noodgedwongen zijn remblokken aan de voorzijde verwijderen, zodat Ronald zijn tocht kon vervolgen.  Hierdoor hadden Hans en ik wat voorsprong op de drie heren. Bij de 2e controlepost (na 35km) was de groep weer compleet, hier konden we genieten van soep met krentenbol. 

 De eerste stop was overigens na 19km, hier werden we voorzien van wat extra koolhydraten (banaan). De beklimming van de Besthemerberg was het hoog(s)tepunt van de tocht.

Met de complete groep vertrokken we na de 2e stop.  Weldra splitsten we weer op in 2 groepen,  omdat Hans en ik een laatste bosperceel van 2km hadden gemist kwamen we weer gelijk aan bij de auto?s.  Wij dus 53km op de teller en Ronald/Michiel/Max 55km.

In totaal hadden zich 613 deelnemers ingeschreven voor de tocht.   De omleidingen welke de atb-commissie op het laatst moest aanbrengen zorgden voor iets meer asfalt dan normaal, maar het resultaat was nog steeds een prachtige tocht.

Een mooie (kortere) generale voor Lemelerveld.

Wellicht tot ziens in Hattemerbroek op Oudjaarsdag.

Overigens gaan Frank & ik 30 december op bezoek bij Adrie van Diemen in Den Haag, het is de kickoff voor 2010 waarbij hij ons helpt onze prestaties op de diverse cyclo's in Frankrijk/Italie te verbeteren (hoofddoel Marmotte-Frankrijk).  We zullen woensdag beginnen met een middagvullende uitgebreide test.  Onze vorderingen/belevenissen tijdens de aanloop naar ons einddoel (maandelijkse clinics) zullen te volgen zijn via deze site en Adrie van Diemen.  https://www.webtrainer.nl/profielen/frank-scheffer-bergop-2010  & https://www.webtrainer.nl/profielen/alexander-veerman-bergop-2010

Sportieve groet,

Alexander

 

 


Ogenblik a.u.b. ...