Gran Fondo Marco Pantani

Zoals reeds in de wekelijkse WTC mail gemeld, gaan Frank Scheffer en ik ook meedoen aan de Marco Pantani cyclo. Op 27 juni zal deze cyclo verreden worden, de week voorafgaande aan de Marmotte.

Ter herinnering aan Marco Pantani kan je jezelf testen in de Dolemieten en de typische Italiaanse wielercultuur proeven.  De Gran Fondo Marco Pantani start in Aprica met een minuut stilte. Door het hoogteverschil, de stijgingspercentages, de uitstekende organisatie en de schoonheid van het landschap doet de tocht niet onder voor de bekende Dolemieten Marathon. Er kan worden gekozen uit afstanden van 65km (1200 hoogtemeters), 152km (3400hoogtemeters) en 172km (4000hoogtemeters).  Na de beklimming van de Passo di Gavia volgt de minstens zo lastige Passo di Foppa, beter bekend als de Mortirolo. Op deze smalle en steile klim van meer dan 10% gemiddeld stijgingspercentage ? inclusief aanloop en bochten! ? loste Marco Pantani in 1994 de toen machtige Miguel Indurain. Ter afsluiting van de lange versie volgt de Passo Santa Cristina, minder bekend, maar niet minder steil. Als aandenken ontvangt men een prachtig wielershirt.  We zullen bij Cycletours gaan boeken. Een 3 sterren Hotel in de startplaats in Aprica aan de rand van het centrum.

http://en.granfondomarcopantani.com/

Wij zullen met de Nu-Swift bus afreizen (vertrek vanuit Nederland op donderdag) en na het weekend direct doorreizen naar de Alpen. Het is helemaal leuk als er meer liefhebbers aansluiten. Info te verkrijgen via Frank/Alexander

Sportieve groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...