Winterse omstandigheden op de Veluwe

Gert Bruggeman ziet iedere keer de (sneeuw)bui al hangen op zaterdagmiddag. Nu ook weer, zelf was ik zaterdag op de terugweg uit Velp en belde hem direct toen ik de eerste witte vlokken naar beneden zag komen.....voor hem was het voor de zondag wederom een no-go op de racefiets. Samen met Frank was ik in Velp geweest alwaar wij bij medewerkers van het maandblad Fiets een clinic hadden bijgewoond van de Garmin GPS die vele WTCers inmiddels op hun stuur hebben en de mogelijkheden enorm uitgebreidt zijn. Interessant was het, ook het sporttracks programma was bij ons nog niet bekend...zag er super uit en hiervan uit gaan we onze gegevens voortaan verwerken. Ook was het leuk om met onze trainer voor het komend half jaar kennis te maken. Camiel een bewegingswetenschapper werkzaam bij Adrie van Diemen zal ons vanaf nu bijstaan met dagelijkse trainingsprogramma's, die in een programma van Webtrainer mooi zijn te volgen en in te voegen.

Zondag 24 januari.

Met vijf man gingen we om 9.15 bij de Strokel van start, een lekkere duurtraining....de route op het fietspad op de dijk was goed te doen. Michiel en ik op de hardtail ATB met zachte strandbanden en Ronald, Peter en Hans met het profiel. Het was een plaatje om door dit mooie landschap te fietsen. We kozen voor een duurtraining die begon op de wat bredere bospaden, maar enkele singletracks werden niet ontweken. Verbazend veel grip, vooral op de brede Schwalbe Moto's en omdat de banden zo zacht waren aan vering geen gebrek. Gezellig met de fietsmaten van Wezep en Nunspeet nog even achter een stomend bakkie in Vierhouten en toen de voeten en de bidons weer ontdooit waren gingen we weer verder. Het uitzicht over het Beekhuizerzand was adembenemend. Kortom weer een zalige rit.  Michiel zal in ieder geval ook volgende week weer paraat staan.

Michiel en ik hebben de avondtrainingen op de dinsdagavond met het rondje water weer opgepakt. Alleen tacxen wordt je ook flauw van. Deze trainingen staan in het teken van vetverbranding....dus laag duurtempo. Gezien de ervaringen uit het verleden, willen we ons niet meer vastpinnen op vaste tijden en het voor ons zelf flexibel houden. Dus het is geen vaste WTC trainingsavond, maar mocht iemand meewillen, laat het ons maar weten, dan informeren wij je omtrent de plannen die week. Wel zelf zorgen voor adquate verlichting.


Ogenblik a.u.b. ...