GPS Garmin Clinic in Velp was leerzaam

Zaterdag 23 januari j.l. vond aan de voet van de posbank op sportpark Beekhuizen in Velp een GPS Garmin workshop plaats. Frank en ikzelf hadden ons hier ook voor ingeschreven om onze kennis van dit apparaat uit te breiden.

De workshop was onder leiding van Klaas Veenbaas en Richard van Ameijden. Richard levert ook vaak zijn bijdrage voor het maandblad Fiets, als vaste medewerker (van Fiets en Adrie van Diemen) kan je zijn reisverhalen naslaan, inmiddels zijn de verslagen ook in boekvorm gebundeld.

De 20 deelnemers konden een dag aan de slag met de vele gebruiksmogelijkheden van het gps-apparaat. Naast het zelf maken, bewerken of invoeren van bestaande routes bleek het echt doorgronden van de basisfuncties van de Garmin een eye-opener.

Doel hiervan was het vergroten van de eigen deskundigheid, zodat je snel de fijne kneepjes van de Garmin onder de knie krijgt.

Tijdens de workshop werden systematisch en stapsgewijs o.a. de volgende zaken besproken:

Gps-apparaat: systeem, toebehoren, bevestiging, basisinstellingen;

Software: standaard, extra opties, keuze digitaal kaartmateriaal (race, mtb);

Garmin-functies: functies, keuze van functies, instellen eigen display;

Routes: route maken, Garmin-route importeren, verreden fietsroute exporteren naar pc, routes uitlezen, routes beheren, hoogteprofielen maken, tegen jezelf koersen op je favoriete route;

Output: eigen fietsgegevens exporteren in diverse typen bestanden (o.a. jpg, gpx, gif, Google Earth of Maps);

Extra tools: o.a. vermogensmeting via Powertap

Links: handige sites voor Garmin-gegevens.

Dit is maar een greep uit de toepassingsmogelijkheden van de Garmin-apparatuur. Het was een leuke en praktische dag samen met andere Garmin-gebruikers.

Op de foto zie je 18 personen gepannen achter hun beeldscherm zitten....Frank en ik genieten van een kom soep.

Sportieve groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...