Laatste weekend januari 2010

Ongeloofelijk maar weer een witte wereld afgelopen weekend. Zaterdagmorgen lag er weer een pak sneeuw. Voor zondag betekende dat al voor de 7e achtereenvolgende week geen racegroep van start en ook de opstappers bleven thuis.

Voor mij helaas dit keer geen zondagmorgentraining met Michiel in Harderwijk. De kickoff van de Bergop 2010 trainingsbegeleiding van Adrie van Diemen was op zondag bij sportpark Beekhuizen op de posbank in Arnhem met dik 40 lotgenoten die trainen voor voornamelijk de cyclo's in het zomerseizoen. Hierover volgt binnenkort meer uitgebreide informatie via de site voor de liefhebbers met foto's. Het leuke is dat Frank en ik 30 december 2009 testpersonen waren bij de sporttest met nieuwe apparatuur waar afgelopen week de profs van de Garminploeg mee zijn getest (die Adrie ook begeleidt). Vandaag (zondagmorgen) heeft hij hier o.a. het e.e.a. over verteld.

Duurrit zaterdagmiddag. Dus zaterdagmiddag rond het middaguur alleen op pad voor een duurtraining van 3 uur met lage hartfrequentie (D1/D2). Gezien het prachtige weer geen opgave. Met de strandATB met SuperMoto (geen profiel) richting het Horsterwold. Via de golfbaan naar camping de Parel. Over de maagdelijk witte paden trek ik de eerste sporen door de sneeuw.

Al snel kom ik oog in oog te staan met een vos, enige ogenblikken kijken we elkaar aan voordat hij het bos inschiet. Deze middag kom ik in totaal 3 vossen en 3 herten in dit bosgebied tegen. Bij het viaduct Flediteweg rij ik de Winkelweg op richting Huizen. Auto's rijden stapvoets voorbij, want hier is niet gestrooid. Na de Stichtsebrug hou ik de waterkant aan....al snel zie ik enkele mensen schaatsen, vertrouwende dat het ijs sterk genoeg is kar ik een groot gedeelte voor de zomerkade over het ijs....helemaal top! Bij de ophaalbrug met op de achtergrond de zeilbootjes van de EHZ (eerste Huizer Zeilschool) maak ik een fotootje van de Snowbike. Bij de zaak van mij broer in Huizen (Eurami-automaterialen) giet ik een bakkie caffeine naar binnnen en dat doe ik een paar kilometer later in het centrum van Huizen bij onze sponsor Eric van Cleef (Bike-Totaal) nog een keer in de herhaling.

Daarna weer koers gezet terug naar Zeewolde.....en zoals Adrie aangaf....lekker trappelen en vetverbranden.....in de eerste maanden niet letten op de snelheidsmeter.....maar hartfrequentie en afwisseling van tpm. Bij de Eemmeerdijk kwam ik nog 2 collega ATBers tegen uit Almere die mij uitnodigde voor een Cannondale Clinic op de zondag in Spaarnwoude....die uitnodiging moest ik vriendelijk afslaan. Op de terugweg in het bos...inmiddels al weer dicht in de buurt van camping de Parel slaat de vermoeidheid aardig toe, ik plof even neer op een houten bank en neem een laatste lurk uit mijn bidon.....had toch wel een extra reepje kunnen meenemen...een les voor komende weken.

Na telefonisch contact met Michiel blijkt dat hij zondagmorgen weer een groep ATBers in zijn kielzog heeft gehad die een mooie rit naar Garderen hebben gereden en hun koffie bij Zondag hebben genuttigd.

Sportieve groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...