Giro d'Italia toertocht Adam

Net zoals de Vuelta vorig jaar met de start in Assen (een spectakel), is dit jaar Amsterdam roze gekleurd tijdens de start van de Giro d'Italia (daar moet je toch bijzijn).
Op de dag van de start is er ook een Giro-toertocht georganiseerd vanuit het Olympisch Stadion (start/finish).....waar smiddags de profs tijdens de tijdrit finishen na een rit door het centrum van Amsterdam.
De start voor de toertocht is vandaag (1 febr) opengesteld voor inschrijving......inmiddels hebben zich al een 7 tal WTCers aangemeldt, er mogen er maar 7.500 deelnemers meedoen (vol=vol) dus als je wil meedoen.....schrijf je dan in http://www.girotoertochtamsterdam.nl/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=178

Bekendmaking via de WTC site: http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=601
Van de organisatie (leChampion):  Giro Toertocht Amsterdam op zondag 9 mei van start!
Op zondag 9 mei is de start van de Giro Toertocht Amsterdam. De toertocht voert over het offici??le parcours van de tijdrit en gedeeltelijk over de tweede en derde etappe van de offici??le Giro d`Italia. Deze toertocht is voor iedereen toegankelijk, de kleur is natuurlijk roze! Start en finish is bij het Olympisch Stadion.
Het Olympisch Stadion is tevens de finishlocatie van de eerste etappe (Tijdrit) van de profwielrenners. Zij starten zaterdag 8 mei vanaf het Museumplein en zullen, op een speciaal afgezet parcours, door de binnenstad rijden en finishen voor het Olympisch Stadion. Fantastisch is dat de Giro Toertocht Amsterdam op zondagochtend ook van start gaat bij het Olympisch Stadion en dat de toerfietsers ook op het afgezette parcours de 8,5 km van de tijdrit fietsen als begin van hun ronde. Een unieke mogelijkheid om in de hoofdstad over het offici??le tijdritparcours te mogen fietsen!
Via het Museumplein, waar zondag ook de 2e etappe start, verlaten de deelnemers van de toertocht Amsterdam via de aantrekkelijke oostzijde en zal gedeeltelijk het parcours van Etappe 2 (Amsterdam - Utrecht, 213 km, zondag 9 mei) van de Giro d?Italia worden gereden. Deze etappe gaat van start als alle toerfietsers het parcours hebben verlaten. De diverse afstanden zullen via het schitterende Groene Hart een natuurlijke verbinding maken richting Etappe 3 (Amsterdam - Middelburg, 226 km, maandag 10 mei). Vanaf Alphen aan de Rijn zal de toertocht gedeeltelijk het parcours volgen richting de hoofdstad over het parcours van Etappe 3 naar de finish bij het Olympisch Stadion. Gepasseerd wordt dan ook de startlocatie van de 3e etappe langs de Zuid-As.
De Giro Toertocht Amsterdam kent vier afstanden; 40, 70, 100 en 150 km. Er is een deelnemerslimiet vastgesteld van 7.500 deelnemers en de inschrijving gaat op 1 februari om 09.00 uur open op www.girotoertochtamsterdam.nl.


Ogenblik a.u.b. ...