Dijk tot Dijk race, 3e plaats Teams!!

14 februari 2010 Den Helder.  Dijk tot Dijk race (42km) Den Helder-Petten-Den Helder

1e prijs Heren:  Ramses Bekkenk heeft de ?Dijk tot Dijk? race in Den Helder op zijn naam geschreven. Over het met een verse laag sneeuw bedekte strand legde Bekkenk het 42 kilometer lange retourtje Den Helder- Petten als snelste af.  

Dames: Voor de Dames van het Bike-Zone Racing Team kon Valentijnsdag niet meer stuk. Bloemen hadden ze natuurlijk al van hun mannen gehad, maar nog een paar extra konden er ook nog wel bij. Alieke Hoogenboom won deze helse, koude tocht en haar teammaat Wieteke Vrijenhoek veroverde zwaar verkleumt de 2e plek. Een Topprestatie van beide dames.  

Teams:  Het Beukers team( http://www.biketeam.nl ) heeft  gewonnnen. Het Nu-Swift Cyclingteam behaalde een keurige 3e plaats, dus de gehoopte podiumplek (ondanks een start geheel achteraan).  We zijn hier hartstikke blij mee en smaakt naar meer, inmiddels zijn de afspraken al gemaakt voor de strandraces in het najaar?.ook voor de lange versie van 135km?..en overige wedstrijden die gepland staan op de race en ATB?.info via Alexander (indien je ook wil meeproeven van wedstrijd-elementen).

Uitslagen:  http://www.beachbiking.nl/modules/news/article.php?storyid=41

Dit keer met 7 man op pad, Aart en Anjo zouden ons tijdens de wedstrijd begeleiden, heel erg gezellig, vooraf verrichten ze ook hand en spandiensten met het verwisselen van de strandbanden bij Ronald en na afloop werden we door ze opgevangen en konden we de fiets bij ze achter laten in de vrieskou om binnen even lekker bij te komen onder een stomend bakkie snert. Helaas kwamen we op de heenweg met de auto?s hopeloos bijna een uur in de file te staan voor Petten ivm een hardloopevenement.  Hierdoor waren we te laat voor de teampresentatie/foto vooraf en maar net op tijd om geheel achterin aan te sluiten bij de start, het kanonschot hoorde we op het parkeerterrein.

Start. Er werd echter achter een geneutraliseerde Jeep gestart naar het strand??waar de offici??le start zou zijn (ivm de gladde op/afgang naar het strand door de sneeuwval en ijsplaten).  Dus Michiel, Ronald, Jan Willem en ik reden op ons gemak als laatste de strandopgang op?..gezien het lange lint dat zich voor ons uitstrekte realiseerde we ons na een minuut of vijf dat men toch wel degelijk ?los? was  gegaan.  Frank had dit allang door en was vanaf de parkeerplaats volle bak langs de hele meute gevlogen en was met kunst en vliegwerk bij de strandopgang naast de favoriet Ramses beland.   

Frank Scheffer:  Ondanks dat hij niet geheel fysiek in orde was (dag ervoor lag hij nog de hele dag ziek in bed, loopt al een paar weken te modderen met zijn gezondheid),  maar hij wilde gutgegut van start gaan.  Met een dosis adrenaline ging hij dus als een vuurpijl van start en reed de eerste kilometers in de kopgroep mee, een stuurfout van een collega ATBer (de collega verontschuldigde zich direct bij hem) deed hen samen languit in een plas belanden (toevalligerwijs stond de cameraman ernaast en heeft het vastgelegd, zie foto)?..geen pretje met een paar graden onder nul??.even dacht Frank met een kletsnat pak aan omkeren, maar opgeven past niet in zijn straatje?..dus niet zeuren en aansluiten in de 2e achteropkomende groep?.terugkomen naar de kopgroep (ondanks dat ze op korte afstand rijden)  lukt dan niet meer.  Binnen anderhalf uur komt Frank als eerst over de streep van het team (zijn tijd zou goed geweest zijn voor een 24ste plaats).

Michiel:  Ondanks de trage/valse start weet hij al snel zijn ritme te pakken.  Inmiddels verslingerd aan de strandraces geraakt, heeft inmiddels een speciale fiets hiervoor aangeschaft en op zijn eigen wijze aangepast.  Hij doet er een kwartier langer over dan Frank en passeert na een uur en driekwartier de finish voor zijn eerste wedstrijd over het strand.

Alexander:  Zelf ga ik met Michiel na de trage start volle bak richting de vloedlijn en weldra zie ik mijn hartslag het omslagpunt ontstijgen en tikt de hele tijd de 180 aan. Op de heenweg naar Petten met wind in de rug krijg ik na 10km een klein dipje?.moet de hartslag even laten zakken naar 170?.voelt een stuk prettiger en sluit bij een passerende ATBer aan waar ik even lekker in het wiel naar een 2e adem kan zoeken. Dat lukt en kop over kop halen we weer mensen in en vorm zich een grotere groep.  De trainingen bij Adrie van Diemen beginnen bij mij al zijn vruchten af te werpen?.voel mij sterk, ook na het keerpunt bij Petten als we wind tegen krijgen en behoorlijke sneeuwval hou ik een lekkere (hogere) cadans en kom niet zonder benzine te zitten.  De opgang van het strand voelt wel als een verlossing?.maar toch nog even volle bak gereden omdat ik 2 bikeforyou (team) shirtjes daarvoor heb ingehaald en achter mij wil laten?.wat gelukt is. Voldaan rij ik 9 minuten na Michiel over de finishlijn in 1.54.

Ronald Langstraat: Zijn vuurdoop. De eerste keer op het strand?..en dan met geleende groene strandbanden (bedankt Richard v Wengen!!)?.een valpartij voor de start op het ijs op de parkeerplaats. Dan mag je voor een eerste rit op het strand van een goede prestatie spreken met een tijd van 2 uur op de klok?.bij Ronald smaakt het ook naar meer?..en met supermoto?s eronder is hij de volgende keer helemaal niet meer te houden?..het strand blijft toch een speciale discipline waarbij je met wat meer  ervaring stappen kan zetten.

Jan-Willem: Was de pechvogel van de dag?..vanwege de golfbrekers?.waarvan er nogal wat liggen reed hij op de terugweg 2 keer lek (snakebites)??Dus we waren blij dat we hem na 2,5uur konden verwelkomen bij de auto (de teamfoto achteraf bij de kerk/startfinish heeft hij helaas hierdoor gemist).

Een hero??sche rit kan weer worden bijgeschreven.  In Zeewolde werden we bij JanWillem getrakteerd op een lekker koud biertje en sloten we de enerverende dag af. 

Dank aan Anjo en Aart voor de begeleiding en aanmoedigingen en sponsor Nu-Swift Brandbeveiliging die deze hele dag gefaciliteerd heeft.

Sportieve groet,

Alexander

Overige foto's: morgen online

 

 


Ogenblik a.u.b. ...