Webtrainer Bergop 2010

4e clinic in Zuid-Limburg: Slenaken, zaterdag 15 mei.

Frank verbetert beste klimtijd Camerig (zie lijst onderop)

Alexander en Frank hadden zaterdag al weer de 4e clinic van Webtrainer, waar beiden het programma 'Berg Op' volgen. Tezamen met persoonlijke trainingsbegeleiding door een gestopte topfietser kent het programma 5 clinics. Dit maal dus in Zuid Limburg. De start is op een fatsoenlijk tijdstip, waardoor vooraf zelfs een bezoekje aan Math Salden mogelijk is, waar we ons oriënteren op een nieuwe fiets. Goed weer, zonnetje erbij, maar nog wel een koude wind.
In Slenaken zijn we net op tijd voor de weging en vetmeting. Het is de bedoeling dat dit percentage naar beneden gaat. Nog een lastige opgave voor ons beiden. We zitten rond de 16,5%. Bij Alexander is er weer 1,5 kg af (85,1).
Een klimtijdrit vormde een speciaal element in deze clinic. De competitie bij de ca 40 deelnemers van Webtrainer is groot. Van voorgaande jaren is een klassement bijgehouden, die aangevoerd wordt door onze bekende ATB-ster Ramses Bekkenk. Na een inrijtocht naar Camerig, aan de voet van de klim, gingen we ter verkenning omhoog. Nog een pittig stukkie fietsen.
Bovenop bij de finish werd de startlijst bekend gemaakt. En ja hoor, Frank mag als eerste starten, blijkbaar omdat van hem verwacht werd de snelste te zijn. Hij had zich de vorige 2 clinics ook aardig uitgesloofd. Terug naar de voet van de klim en om de 30 seconden starten. Franks richttijd was 10 minuten, Ramses record was 9:30. Alexander heeft geen richttijd. Gewoon zo hard mogelijk rijden.
Aftellen en starten. Voet in het pedaal krijgen, schakelen naar de grote plaat; het wordt steiler; weer schakelen; hartslag loopt gestaag op, ademhaling wordt hevig. Het wordt wat vlakker, schakelen, steiler; schakelen, stukje naar beneden; schakelen, weer omhoog, steil, minder steil. Alles zit erin en we schakelen ons suf. En dan is de finish er al weer; had dat laatste vlakkere stuk niet wat harder gekund?
Voor Frank staat de klok stil op 9:24. Niet ingehaald. Een 1e plek op de lijst!! De 2e man, winnaar van Webtrainer 2009, komt 6 seconden tekort en baalt. Frank gniffelt. Alexander komt binnen op 12:23, en laat ook nog aardig wat deelnemers achter zich.
Uitblazen en de uitslagen op een rijtje zetten. Frank toch mooi op de 1e plaats, aller tijden, voor zolang als dat duurt. Alexander ook tevreden. Meer zat er voor beiden niet in. Allebei 2 dagen terug nog stevig gefietst, Frank zelfs nog de Steven Rooks classic in het wiel van Laurens ten Dam.
Na de tijdrit fietsen we gezamenlijk enkele klimrondjes, waarin een venijnig steil stukje zit, en strijken neer op een terras met mooi uitzicht. De zon doet het goed en het kost moeite om weer overeind te komen. In kleine groepjes rijden een ronde over het drielandenpunt en enkele andere Amstel Gold heuvels, zoals de Kruisberg en Eyser-bosweg. Na ruim 100 km eindigen we in Slenaken. Een stevige pasta maaltijd wacht op ons. Het is bijna 7 uur voor we met een dikke Italiaanse ijs wegrijden naar huis. 5 juni is de volgende afspraak.

Frank & Alexander

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

WebTrainer BergOp 2010: zaterdag 24 april – clinic 3 te Slenaken

Rond 10.00 uur kwamen Frank en ik aan op de locatie in Slenaken, Hotel Residentie Slenaeken.

En we troffen het: de hele dag volop zon en een temperatuur boven de 20 graden! Vooraf zoals bij iedere clinic eerst de metingen (huidplooi/vetpercentage/gewicht), het is een extra stok achter de deur, want nu ook nu weer bleek er 2 kg vanaf te zijn (86kg...nog 6 te gaan) en het vetpercentage gedaald. Na enige uitleg onder het genot van een kopje koffie en vlaai gingen we op pad in drie groepen. Vorige keer reed ik mee in de laatste (3e groep) en dit keer sommeerde Richard mij al snel om vanuit groep 3 door te fietsen en aan te haken bij groep 2 waar nu al bleek dat ik in de middenmoot goed kon meekomen, dus ook daar een aardige stap gezet in 4 wk. Frank was aanvoerder van de snelste groep (groep 1) en zorgde daar dat de training zeer pittig zou worden.

De 3 trainers (Leon Burger, Richard van Ameijden en Camiel Denis...onze persoonlijke trainer) hadden een afwisselende route opgesteld: langere beklimmingen, glooiend terrein en een aantal kortere steile hellingen. Daarmee konden we op de weg oefenen, wat de coaches ook voor deelnemers in het trainingsprogramma opnemen.

Na 20 km warming up reden we (maximaal 4 keer) een klimrondje bij Reijmerstok en Teuven met wisselende opdrachten. Toevalligerwijs kwam triatleet en fietsmaat van Krijn, Guido Kwakkel uit Zeewolde ineens naast mij rijden, hartstikke leuk....zo kom je elkaar tegen in Zeewolde op de dijk en het volgend moment in de middle of knowwhere in Zuid-Limburg...wat is de wereld toch klein...na een kort gesprek moesten wij stoppen voor een evaluatie/uitleg en Guido vervolgde zijn weg voor zijn training.

Daarna ging de rit via Dolhain-Limbourg naar de pittige cote de la Haute Ville en Jalhay en de Baraque Michel. Op de 7-8 km vals plat werd een krachtoefening gedaan tot het hoogste punt van België, Frank en ik waren verbaasd dat dit toch nog op 688 meter hoogte ligt. Met een mooi rondje door het natuurpark Hautes Fagnes keerden we terug naar Jalhay en de Barage de La Gileppe.

De laatste 60 km stond de wind pal op kop, dus de kracht vloeide bij eenieder langzaam uit de benen....in onze groep had 1 renner het dusdanig moeilijk dat hij met de trainer een afsteek route nam en later weer bij ons aansloot, reuze makkelijk met de GPSen die bijna iedereen op zijn stuur heeft zitten. Uiteindelijk werd er door onze groep 140 kilometer afgelegd met 2000 hoogtemeters en Frank in groep 1 met een vijftiental meer. Bij terugkomst konden we lekker douchen en daarna genieten van een lekkere pastamaaltijd in het hotel.

Omdat we toch in Zuid-Limburg waren besloten we de camping in de buurt op te zoeken (Schin op Geul) om de dag erna aan Klimmen-Banneux-Klimmen deel te nemen. Hans Kranendonk sloot zich daar zaterdagavond bij ons aan. Het bleek zondag een vrijwel identieke rit te worden qua kilometers en hoogtemeters, ikzelf had op de klimmetjes toch wel redelijk mij kruit verschoten....maar desondanks met Frank als gangmaker waren we toch rap bij de finish en net na 3 uur zondagmiddag thuis.

Bijgaand de TOP 25 van de BergOp-klimtijdrit, zoals die de afgelopen jaren tijdens de clinics heeft plaatsgevonden. Op welke plaats gaat Frank zich hier tussenrijden?? We zullen het zien tijdens de 4e clinic.

Sportieve groet,

Alexander

P.s. Onderstaand de ranglijst.

WebTrainer BergOp

Klimtijdrit Camerig

TOP 25

=====

Resultaten t/m 2009

1. Ramses Bekkenk 09:30

2. Erik Mulder 09:40

3. Marcel Lamberts 09:42

4. Kees-Jan Schuurman 09:47

5. Pablo Curutchet 10:15

6. Boreas Zandberg 10:24

7. Tim Versteeg 10:25

8. Frank Rhemrev 10:36

9. Rob Tuithof 10:37

10. Richard van Ameijden 10:40

11. Jan Melle van Dantzig 10:44

12. Ron Peddemors 10:45

13. Jos Thijssen 10:48

14. Sander den Hartog 10:58

15. Maarten von Winning 10:59

16. Hugo van Duijn 11:01

17. Sam Pitzalis 11:03

18. Micha Lauret 11:03

19. Tom Pilzecker 11:07

20. John Weerts 11:08

21. Klaas Veenbaas 11:08

22. Gerrit-Yme Jansen 11:09

23. Jaap Garsijn 11:18

24. Pieter Thole 11:21

25. Hylke Flameling 11:23

Zwart = deelnemer

Rood = coach

 

WebTrainer BergOp 2010: zaterdag 27 maart 2010  clinic 2 te Velp

Na de lenteachtige dagen halverwege de afgelopen week zakte de temperatuur dit weekeinde wat in. Om 9.30 kwamen we (Frank & ik) aan op sportpark TV Beekhuizen in Velp (posbank), vooraf aan iedere fietsrit staan we in de kleedkamer opgesteld in 1 rij in onderbroek om je te laten wegen en het vetpercentage gemeten wordt op diverse plekken van het lichaam??een beetje het Weight Watchers gevoel. De eerste vorderingen waren daar, vanaf eind december toch dik 2 kilo kwijt, de weegschaal sloeg 88,2 uit?..op richting de tachtig?.met alle avondtrainingen voor de boeg en wellicht voedingsadviezen moet dit gaan lukken. Daarna meteen fietskleding aan en nog even een kop koffie met appelgebak. Om half elf vertrokken we, eerst nog even de groepsfoto, omdat we de eerste clinic ivm onze trainingsstage op Lanzerote niet aanwezig waren, kregen we onze Adrie van Diemen Webtrainerkleding na afloop, dus we vallen aardig op in de meute. Goed fietsweer 10-12??C, wind, zon.

 

Zaterdaggroep voor vertrek

De sporters op zaterdag beten het spits af met een klimparkoers op de Zijpenberg en een afdaling van de Posbank. Dit rondje werd in 1?? uur 6x herhaald (Frank 7x) over de klassieke kant van 2,3 km met een maximaal stijgingspercentage van 10,7% (over 100 m). Een lekkere klimoefening, die na het verkenningsrondje in zone D3 werd uitgevoerd. Door Richard van Ameijden (mijn trainer van de dag) ook wel het rondje Robert Gesink genoemd, hij was hem al vaak hier tegengekomen en heeft hem wel eens gesproken tijdens zijn trainingen, hij pakt hier zijn hoogtemeters, die soms kunnen oplopen tot 4.000 hoogtemeters per training. Als WTC Zeewolde een keer wil komen trainen heeft Richard mij al eens aangegeven graag ter beschikking te staan. Vandaag (zondag) bij de 2e groep, kwam hij Robert Gesink hier dus ook weer tegen en Hennie Kuiper reed met 130 mensen van NOC*NSF een clinic ter voorbereiding van Alpe d'Huez op de dag na Hemelvaart. Na deze klimtraining reed de groep in 20 minuten naar Pannenkoekhuis Den Stooper voor een korte lunch.

De route werd daarna weer in 3 snelheidsgroepen opgepakt: via Otterlo, Hoenderloo, de Woeste Hoeve, langs de A50, door de Loenermark en de klim naar het Rozenbos of via de lange Juffer naar de Posbank. Frank was ingedeeld in de snelste groep (uiteraard) en was niet te houden, ook niet door onze webtrainer Camiel Denis die toch ook moest lossen op de klim bij de posbank, hij heeft tot voor kort nog bij het de Ruiter cyclingteam gereden. Frank heeft in ieder geval zijn visitekaartje achtergelaten en in de kleedkamer wilde ze hem al inhuren als brommer tijdens de trainingen J.  Zelf reed ik dus in groep 3 mee onder leiding van Richard en kon daar aardig mijn ei kwijt. Daarna terug naar de warme douche en vanaf 16:00 uur de pastamaaltijd bij TV Beekhuizen. De allersnelste groep reed gemiddeld ruim 32 km/u.

De 3e Clinic is op zaterdag 24 april in Slenaken.

Gr,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...