Ronde van Noord-Holland

Succesvolle 38e editie

Jan-Willem was zaterdag 24 april uitgenodigd bij een zakenrelatie (Technische Unie in Oostzaan) voor een dagarrangement op de fiets inclusief deelname aan de Ronde van Noord-Holland. Hij nam zijn fietsmaten Max en Michiel mee. In het pand van de TU werden ze smorgens gastvrij ontvangen en onder het genot van een kopje koffie werden de startkaarten uitgereikt....dus de drukte van het startbureau elders hoefde niet te worden opgezocht....de route kwam langs het bedrijf dus een waar genot. Ook kregen ze een prachtig wielershirt van het bedrijf cadeau. Voordat ze in de pedalen klikte konden ze nog een lunchpakket in ontvangst nemen, met 2 flesjes AA, broodjes, bananen en krentenbollen....de wielerzakken achterop zaten meteen lekker vol. Tot de eerste stempelpost was het behoorlijk druk en oppassen geblazen, enorm veel fietsverkeer met veel niveauverschil (ook dikke bandenfietsers ertussen), dus veel optrekken en weer vol in de brakes. Na de eerste stempelpost ging de route over bredere wegen en verspreidde het veld zich goed.....de bollenvelden staan op moment vol in bloei dus een heel mooi uitzicht tijdens het wegtikken van de kilometers op de teller. De wind was matig, wat voordelig was op de open stukken in de polder van Noord-Holland. Een viertienjarige Noord-Hollander sloot zich in het groepje aan met zijn vader. De veertigers waren verbaasd hoe dit knaapje het tempo kon bijhouden.....met een tempo van toch constant tegen de 40 per uur. Bij terugkomst bij de TU in Oostzaan was de catering wederom picobello verzorgd en konden ze aanschuiven en hun buikje vol eten met lekkere vlees/kip spiesen, vis en salades....en de biertap stond uiteraard ook opgesteld, zodat het glaasje gerstenat snel op tafel stond. Het was een prachtige bijna zomerse dag. Met ruim 7.000 fietsers is het deelnamerecord van de (38e) Ronde van Noord-Holland gebroken.

Na de sponsortocht vorige week bij de Amstel Gold Race van Nu-Swift en Plus Markt (Andre v Til) nu ook weer een super initiatief van TU.

Wij kijken nu al uit naar de Giro toertocht begin mei met start in het Olympisch Stadion, dit beloofd weer een hele happing te worden.

Groeten.

Jan-Willem, Max en Michiel.


Ogenblik a.u.b. ...