Race Cyclo Fiets Challenge 2010

De Nederlandse Cyclo topper die de WTC Zeewolde binnen zijn gelederen heeft "Frank Scheffer", staat zondag aan de start bij de Schimano Fiets Challenge Cyclo. Hieraan doen 300 deelnemers mee. Het 23km lange parcours die iedere keer ook over het drielandenpunt komt (waar ook de finish is) zal geheel verkeersvrij zijn, de totale afstand bedraagd 125km. Frank zal zoals altijd in de voorste linie te vinden zijn. Op de startlijst staan ook Zeewoldenaren Kees v Asten en Henk Jansen?. Afgelopen zaterdag was Frank bij de training in Belgie bij de snelste cyclo-groep van Adrie v Diemen door niemand te volgen, dus dat beloofd wat!!

Om 7.00 uur zal het startschot worden gegeven.

"Het parcours is ongeveer gelijk aan dat van de vijfde etappe van Olympia’s Tour 2009 (Vaals-Vaals). Die etappe was de zwaarste van de hele week, dus dat betekent dat het een zware cyclo wordt. Je zult niet snel een meer uitdagende tocht vinden in Nederland, met de klimmen, afdalingen en bochten van Limburg". De omloop begint net als alle andere tochten van de Shimano FietsChallenge in Vaals, het is een parcours van 23 kilometer die 6 keer wordt verreden.

Het gaat direct omhoog bij de Vaalserberg naar het Drielandenpunt. "Een van de elementen die de route zwaar maken, is het plotseling weer moeten klimmen na een afdaling. Je zit tijdens de afdaling nog te herstellen van de vorige klim, en dan zie je opeens dat je weer terug moet schakelen."

Zelf zal ik mijn clubgenoot en fietsmaat gaan aanmoedigen en duimen voor een goed resultaat, daarnaast zal ik ook mijn km maken tijdens de Fietschallenge-toertocht.

We houden jullie op de hoogte van zijn verrichtingen a.s. zondag.

Sportieve groet, Alexander


Ogenblik a.u.b. ...