Discussie: Geen racefietsers op de fietspaden?

Als het aan de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) ligt, mogen groepen racefietsers in de toekomst niet meer op de fietspaden rijden maar verplaatsen zich over de openbare wegen. een woordvoerder van de NTFU bevestigde dit onlangs n.a.v. een artikel in het AD. De belangenorganisaties zijn erover in overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. ,,Er moet goed worden gekeken naar de effecten op de verkeersveiligheid'', aldus de woordvoerder. Om groepen racefietsers van het fietspad te halen, is een wijziging van de Wegenverkeerswet nodig.

De Fietsersbond krijgt jaarlijks tientallen klachten van fietsers die te maken hebben gehad met voorbijrazende groepen racefietsers. Veel ongelukken doen zich niet voor, maar het veroorzaakt schrikreacties en irritatie.''

In België mogen racefietsers al op de weg rijden op voorwaarde dat er minimaal vijftien in het peloton zitten.

Op discussiefora van zowel de recreatieve fietser als de wielrenners wordt er regelmatig gal gespuugd over de andere weggebruiker. Wielrenners mopperen over bv scholieren die vier rijden breed over het fietspad rijden zodat ze er niet langs kunnen en ouderen kunnen zich bv ergeren aan de voorbijrazende wielrenners die zich in hun ogen als de koning van het fietspad gedragen.

Hoe sta jij hier tegenover? Is het in jouw ogen de beste oplossing dat groepen wielrenners de openbare weg op gaan?

Laat je mening weten!!!

Ogenblik a.u.b. ...