Steven Rooks & Jochem Uytdehaage

Diverse activiteiten van WTCers tijdens Hemelvaartsdag.

Frank Scheffer stond vanmorgen aan de start van de Steven Rooks Classic, hij had van zijn trainer Camiel opgekregen om niet mee te strijden voorin maar in blokken D1/D2 te gaan rijden......zou hij zich hieraan gehouden hebben :-))
Hierbij een last minute verslag van hem vanuit de auto op de terugweg vanuit Maastricht.

Verslag Frank:  Ben net op de terugweg van Steven Rooks classic. Om 8:00 gestart. Ik kon het peloton niet laten gaan, en heb me niet kunnen houden aan de opgelegde en afgesproken D1 op vlak en D2 in klim. Ben op enkele klimmen zelfs goed in rood gegaan, ik voel me wel behoorlijk schuldig en ongedisciplineerd. Hopelijk herstel ik goed. Heb wel zelfvertrouwen opgedaan. Helaas op laatste afdaling lek en 20 km uitgefietst naar finish in Maastricht en denk zo'n 10 min verloren op de kop. Geeft niets, dan sta ik gelukkig niet vooraan in klassement. De 160 km toch ruim binnen de 5 uur. Redoute op enige reserve genomen, maar wel vet in weerstand hoor. Ik heb daar Laurens ten Dam en Sjef Graafmans moeten laten gaan. En niet meer terug gezien. Toffe gozer die Laurens, hij gaat zaterdag met de ploeg op klim-training in de Siera Nevada Spanje en zag er al aardig afgetraind uit. Hij mikt op de Tour.
Het was droog! Massel, want op heenweg vanmorgen veel regen gehad.
Gegroet en tot zaterdag, dan beloof ik wel in de spaarstand te rijden.
Frank
P.s.: zaterdag is de Adrie v Diemen clinic in Slenaken....met dit keer de tijdrit op Camerig, hij zal daar samen met Alexander heengaan.

7 WTCers van groep 3 rijden 109 km Zeewolde-Nunspeet-HoogSoeren-Zeewolde, in het wiel van Jochem Uytdehaage.

Groep 3 kon de verleiding ook niet weerstaan om er op Hemelvaart nog een training tegenaan te gooien. Peter, Paul, Jan-Willem, Eric en Alexander stonden om 8.00 uur bij de gele potloden klaar en de broers van Ramselaar sloten zich rond 8.30 in Harderwijk bij aan.

Bij het opstappen bij de potloden konden we aansluiten bij een grote groep wielrenners, dat viel niet mee want deze mannen hielden er een aardig tempo op na en met een rustpols optrekken om rond de 40 per uur aan te sluiten jaagt je hartslag aardig op. Net op het moment dat we met z'n allen in de staart meereden van dit peloton, reed een rijder in de groep van de Blaricummers lek. In deze groep (bleek later) zat ook meervoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage (daarover later meer), een beetje teleurgesteld (na onze korte krachtsinspanning) passeerde we de groep en reden richting Harderwijk om Michiel en Max op te halen. Michiel pakte het heft in handen en leidde ons naar Nunspeet, bij de uitkijktoren stonden een honderdtal ATBers te wachten...was wellicht een evenement. Via Zandenbos terug in zuidelijke richting en via Elspeet naar de luchtmachtbasis CRC/MilATCC, waarbij het Solletje nog even werd meegenomen.....Vervolgens met een boog (om de camping Rabbit Hill) richting Hoog-Soeren. Bij Assel, vanaf de spoorbomen volgde het mooie korte klimmetje naar onze favoriete koffiestek. Aangekomen bij het Hotel Hoog-Soeren, klikte net de hele groep uit Blaricum in de pedalen en vertrokken....we spraken elkaar kort nog even (ze waren 7.00 uur uit Blaricum vertrokken....hoezo is 8.00uur vroeg Zeewoldenaren?).  Wij werden binnen zoals altijd weer hartelijk ontvangen en zagen ook dat Jochem Uytdehage van deze groep met zijn partner was achtergebleven. Leuke gast! We zaten op de praatstoel en namen dit keer een tweede bakkie. Bij het afrekenen spraken we een tijdje met Jochem en zijn vrouw. Hij was verbaasd over het pittige klimmetje vlak voor de koffiestop.....tjonge wat zoog dat ding je leeg....en bleef maar oplopen......De ons zeer bekende Aardhuisweg :-)). Ik sprak hem aan over de tv-trailer die ik net had gezien van het outdoorprogramma "Eeuwige roem" die vanavond (donderdag 13 mei) op Ned1 (20.15) weer wordt uitgezonden. Hij wilde mij niet zeggen of hij naar de finale doordringt, maar dat het vanavond wel een leuke en spannende uitzending zal worden.....mocht je het missen....het is dan volgens hem ook terug te vinden op uitzending gemist.  Het klikte.... leuk om dit wellicht een vervolg te gaan geven voor de club. Wordt vervolgt.  Na de pauze werd weer richting gezet naar Harderwijk, via boshuis Drie waren we al weer snel bij de nieuwe houten brug naast het v/d Valk Hotel....Michiel en Max draaide af en de rest maakte zich op voor het laatste stukkie langs de dijk terug naar Zeewolde. Net na 12 uur waren we weer thuis met 109 km op de teller met 30 km gemiddeld...een lekkere trainingsrit. Helaas kon ik net zoals Frank mijn blokken D1/D2 niet geheel volgen.....dat heb je nu eenmaal niet in de hand als je met een groep op pad gaat.

Sportieve groet,
Alexander

Ogenblik a.u.b. ...