Een week na de start van de Giro d’Italia.

Het is de zaterdag nadat de Giro al een paar dagen geleden Nederland heeft verlaten. De ‘rust’ is terug, de Giromania voorbij. Amsterdam nog steeds een puinhoop omdat de vuilnismannen de staking hebben verlengd. Gelukkig hebben we die toestanden niet in Zeewolde… ( ik hoor net op de TV dat de staking vanaf morgenochtend voorbij is).

Op naar het volgende grote evenement. En dat is….Omloop Flevoland op zaterdag 5 juni a.s. Omdat ik dan niet kan heb ik vandaag de 125 km alvast verkent. De route enigszins vrij geïnterpreteerd omdat de bordjes er nog niet stonden…;-)  Maar met het routekaartje op de website van Omloop Flevoland kom je een heel eind. Vanuit Zeewolde via de Knarweg, achter het Vliegveld langs naar de Meerkoetenweg. Vervolgens via de Larserweg naar Lelystad. Langs de penitentiaire inrichting (gevangenis dus…)  linksaf naar Hollandse Hout, een buitenwijk van Lelystad. Om het Bovenwater heen naar de Knardijk om ten zuiden van de Oostvaardersplassen naar Almere te fietsen. Voorbij het Kampeerterrein van Staatsbosbeheer in het Kotterbos, via het J.P.Thyssenpad (bij de kassen van Almere) terug naar de dijk van het Markermeer. De dijk vervolgd naar de uiterste westpunt van Zuidelijk Flevoland . Daar bij de snackkar een mars en een colaatje genuttigd voor de laatste 40 kilometer. En dat was een meevaller..vanaf de westpunt tot aan de Eemhof de dijk gevolgd en de wind vol in de rug (goed voor het gemiddelde) .

Bij het Almeerderstrand was het even opletten, want de opbouw van de stands voor de Libelle zomerweek was in volle gang. Komende week is het fietspad ter plaatse afgesloten. Of lopen of een stuk omrijden.  Bij Almere Haven moest ik van de route af vanwege een Doe en Beleef evenement Stoom- en Energie festival op het strand. Zag er bere gezellig uit met heel veel bezoekers, dus effe opletten.

Als de ‘echte’ omloop onder dezelfde omstandigheden gefietst kan worden, hebben de deelnemers een prima dag. Het is een prachtige route in onze eigen provincie die de concurrentie met Limburgs Mooiste (zelfde dag) zeker kan doorstaan.

Op dit moment zie ik nog maar één aanmelding voor de85Km. Dat moeten er meer worden….

Voor de statistici: 110KM, 29,48 km/uur, 245 hoogtemeters met een max. stijging van 3% en een max. hoogte van 7 meter.

 Hans Lems

 

 


Ogenblik a.u.b. ...