Leontien Family Ride

 

Op zaterdag 21 augustus 2010 staan Lelystad en Batavia centraal in fietsplezier. Op pad met het hele gezin, de familie, vrienden of kennissen, jong en oud, kortom iedereen die houdt van lekker gezond bezig te zijn. En inderdaad, op de fiets.

Leontien Family Ride. Zo is de dag genoemd die bol staat van bewegen, er samen op uit, ontdekken, genieten, gezelligheid en entertainment. Vernoemd naar de viervoudig Olympisch wielerkampioene Leontien van Moorsel die al jaren de vrouwen van Nederland aanmoedigt om toch vooral te blijven bewegen. Maar geldt dat eigenlijk niet voor ons allemaal?

Vandaar het idee van een fietstoertocht langs de opvallende plekjes van een jonge stad in hartje Flevoland – Lelystad – en door de weidsheid van het oer-Hollandse polderlandschap met uitgestrekte bossen en schitterende waterpartijen. De ontdekkingsrit start in het hart van Batavia, omringd door Batavia Stad Fashion Outlet, de bekende Bataviawerf en het Nieuw Land Erfgoedcentrum waar voor jong en oud van alles te beleven is!

En ook onderweg kan worden gestopt om van alles te bekijken, om mee te doen aan verschillende activiteiten, of om gewoon even lekker je rust te pakken, wat te eten en te drinken. Bij terugkomst van de fietstocht is er de hele middag van alles te doen in Batavia voor jong en oud! Het is een groot feest! Optredens, ballonnen, schminken, snoepjes, tekenen, borrelen, het kan allemaal! En wat te denken van nog even winkelen in Batavia Stad?

In City Marketing Lelystad en Batavia Promotie heeft Leontien geweldige partners gevonden voor de Family Ride. De tocht is bedoeld voor ondernemende en avontuurlijke gezinnen, voor families bijvoorbeeld in de vorm van een familiereünie, toerfietsliefhebbers, fietsgrage senioren, alleenwonende vaders of moeders met hun kinderen, echtparen, opa’s en oma’s met kleinkinderen; ja, zelfs met collega’s van het werk is dit een heerlijke dag iets anders doen.

Het start- en finishpunt van de rit ligt op het Bataviaplein en de Lelybaan naast Batavia Stad Fashion Outlet. Er is keuze uit twee routes: van 25 kilometer en van 60 kilometer. Het is geen wedstrijd; iedereen kan fietsen in zijn of haar eigen tempo.

Het gehele inschrijfgeld van de Leontien Family Ride gaat naar het goede doel, Pink Ribbon! Volwassenen betalen € 12,50, kinderen doen mee voor € 5,-

Inschrijving is mogelijk via de website www.familyride.nl

Voor de mensen zonder fiets, of als het lastig is om een fiets mee te nemen maar wel gezellig mee willen fietsen met de Leontien Family Ride is het mogelijk om een fiets te huren. Dit is ook mogelijk via onze website www.familyride.nl


Ogenblik a.u.b. ...