Toch weer 3e plaats GP Vijfhuizen

De ploegentijdrit zit er weer op, voor de 2e keer namen 5 WTCers aan dit hele leuke evenement mee.
Hier alvast het verslag, de foto's van de organisatie zal gezien de ervaring van vorig jaar wel wat langer op zich laten wachten, dus hebben we een paar telefoonfoto kiekjes erbij geplakt.

Dit keer ging Aart Karssen ook mee om ons aan te moedigen en om zijn oude fietsmaat Henk Buis met zijn vrouw te ontmoeten (Henk is woonachtig in Vijfhuizen).
Het was een ontstuimige middag met veel regen en wind....de regen bleek tijdens de ploegentijdrit  verdwenen te zijn en de zon brak zelfs even door.  Onze eerste stek van vorig jaar had ontzag ingeboezemd en de concurrentie/organisatie had er duidelijk werk van gemaakt om nog beter te presteren. Meer ploegen en ook veel gelikt materiaal met teamtijdrit-fietsen/pakken en mooie gestroomlijnde tijdrithelmen......waauwww...daar krijgen we een harde dobber aan......Gert hield de moraal hoog en gaf meteen aan "dat zegt niets jongens, de benen moeten het doen". Na onze enige trainingssessie afgelopen woensdagavond hadden we o.a. de start opstelling bepaald.  Vanwege de harde wind bleek wel dat we niet met z'n allen over de streep zouden komen (zoals vorig jaar).....de tijd van de 3e man zou de finish tijd worden...dus dat maakte ook niet uit.  Zelf wist ik dat het hem niet ging worden, door gebrek aan absolute snelheid en de werksessie thuis (na het verplaatsten van 6 kub zand in de achtertuin op zaterdag). Dus ik ging vanaf de start lekker op kop weg.....achterom kijkend even iets inhouden zodat iedereen kon aansluiten. Bij het uitkomen van het dorp neemt Gert het over, mijn benen ontploffen.....ik sluit nog heel even aan bij Max in zijn wiel. Michiel blijkt daarna van Gert over te nemen (nog harder) en ik moet laten gaan.....op gerekend en niet erg. Tot mijn verrassing zie ik Max kort daarna ook lossen. Dus de 3 mannen moeten het met elkaar na een kwart van de rit al met elkaar oplossen. De geoliede machine van vorig jaar die met 5 man tot het eind standhield hapert. Bij het 1e keerpunt na 2,5 km zie ik nog een strak treintje......echter op het 8km punt (de 3 teammaten zijn dan het laatste keerpunt net gepasseerd) ligt het treintje uit elkaar, daar krijgt Michiel het moeilijk en moeten elkaar helpen om het treintje weer te laten draaien....wat toch weer lukt. Bij de finish toch teleurgestelde gezichten, omdat men toch niet het goede gevoel van vorig jaar ervoer......zelfs een podiumplaats werd nu niet over gesproken......dat kan je wel vergeten. De prijsuitreiking was net zoals vorig jaar pas om 18.00uur. Vanwege het weer (het begon te onweren met veel slagregens) besloten we een chinees op te zoeken (behalve Frank...die fietste terug naar huis), we hebben van een lekkere maaltijd genoten. Daarna toch maar even kijken bij de prijsuitreiking bij de tent, een gezellige drukte. Totaal verrast zijn we dan ook dat we het podium worden opgeroepen voor de huldiging voor de 3e prijs.....(toch nog!!!). Zelfs onze tijd van vorig jaar is door de winnaars niet verbeterd. Voor iedere deelnemer bloemen, 2 Joeflats binnenbanden, Joeflat/kettingolie en uiteraard de beker worden in ontvangst genomen. Met een goed gevoel rijden we naar huis. Ook omdat we de Belgen die met het mooie materiaal achter ons hadden gehouden.....Gert je had gelijk! En met het materiaal zijn wij inmiddels ook druk bezig.
In 2011 weer voor het hoogste podium en hopelijk met minimaal een 2e team......na enig lobbywerk bleek er dit jaar (nog) geen animo voor. Geef het maar bij mij aan indien je het ook graag eens wil meemaken, dan kunnen we een 2e groep hiervoor samenstellen.

Alexander
Ogenblik a.u.b. ...