Clinic 5 vanuit Slenaken, 5 juni 2010

WebTrainer BergOp 2010: 5 juni 2009 – Clinic 5 vanuit Slenaken

Het parcours van de laatste clinic liep richting Remouchamps en een aantal korte, pittige

beklimmingen: Redoute, Chambralles, Sur le Thier (26%) en Drolenval. Tussendoor

lagen er nog talloze heuveltjes in het Pays de Hervé.

Trainers Webtrainer:

Voor we op de fiets stapte eerst nog even samen met Frank op de foto met de 3 trainers voor het hotel in Slenaken.

Richard v Ameijden links van Frank (journalist voor o.a. wielermagazine fiets, bekend van alle reisverslagen http://www.fiets.nl/news.asp?NewsId=2779&NewsCatId=2 &

http://www.reto-arnhem.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=251&Itemid=50 ). Hij wil graag een keer voor de WTC Zeewolde een training/clinic verzorgen in het voor hem bekende gebied…de posbank……lijkt mij in ieder geval erg leuk….laat maar horen.

Camiel Denis (naast mij) onze persoonlijke trainer Camiel Denis, hij is nog steeds actief als wielrenner, als bewegingswetenschapper heeft hij de supervisie over ons en heeft naast de clinic’s vaak telefonisch contact over de trainingsschema’s en vorderingen…voor het eerste jaar is hij actief als fietstrainer bij Adrie van Diemen, Frank & ik zijn super tevreden over zijn aanpak…..we kunnen alvast verklappen dat de maximaaltest van deze week een significante verbetering van het klimvermogen voor zowel bij Frank als bij mij teweeg heeft gebracht.

Leon Burger (rechterzijde), vaak op kantoor te vinden bij Adrie in Den-Haag, hij heeft de maximaaltesten eind december 2009 en afgelopen maandag in Den-Haag bij ons afgenomen. Ook hij is nog actief als wielrenner en heeft onlangs de beste tijd neergezet op de klimtijdrit Camerig en zette Frank terug naar de 2e plek. Daarnaast bij de verschillende clinic’s hebben we altijd wel een keertje bij hem meegereden.

5e Clinic Slenaken….de laatste test voor de cyclo’s.

De zaterdaggroep was aardig uitgedund, omdat deelnemers hadden deelgenomen aan Alpe d’HuZes of op dat moment bezig waren met buitenlandse cyclo’s of Limburgs Mooiste. Met ruim 25 graden op de thermometer vertrokken we richting Voerstreek om de drukte van Limburgs Mooiste te mijden. Na de klim bij Rullen werden we vlak voor de afdaling van Les Waides echter geconfronteerd met flinke groepen fietsers van Limburgs Mooiste: die reden Les Waides net op…!

Maar na een kwartiertje waren wij uit de drukte. Helaas kreeg Leon Burger pech bij Olne (vandaag was hij mijn trainer van de middengroep): zijn pignon draaide door. Ook al ben je klimkampioen bij BergOp, dan moet je toch geduwd worden naar de fietsenmaker in Trooz …..Voor mij betekende dat (helaas!!) dat de snelle groep erbij kwam, dit keer met Camiel aan het roer en met die snelle jongens erbij zorgde er toch voor dat ik mijn grenzen moest opzoeken.

Leon: ‘powered by’ Jan Jansen en Ger de Heus (foto: Alexander Veerman)

De fietsenmaker kon niet veel voor Leon betekenen, zodat hij uiteindelijk uren op het terras moest wachten tot Camiel hem ’s middags kwam ophalen. Daardoor werden de routes wat aangepast, maar uiteindelijk reden de twee overgebleven groepen tussen de 120 en 140 km onder zomerse omstandigheden.

Leuk was dat verschillende deelnemers voor het eerst de Redoute, Sur le Thier en/of

Drolenval bedwongen. Die Drolenval had ik nog nooit beklommen…..wat een pokkebult……dacht dat ik alle klimmetjes in Belgie wel had gehad, maar deze kwam als onaangename verassing nog even onder de wielen door, met een temperatuur van boven de 30graden en geen zuchtje wind was het happen naar adem met veel stukken boven de 20 procent. Als afsluiting: lekker douchen en daarna de prima pastamaaltijd in Hotel Residentie Slenaeken.

Paul Mathot. Na afloop stond fietsenleverancier Paul Mathot uit Luxemburg al op Frank en ondergetekende te wachten. We hadden een afspraak met hem gemaakt na intensief emailcontact de afgelopen weken. Paul levert beauty’s van carbonfietsen en wil ons in de toekomst graag voorzien van teamfietsen die we tijdens de cyclo’s kunnen gaan gebruiken. Paul nam alle tijd en we hebben nog tot 20.30 op het terras zitten babbelen. Ook de wielrenners van Continentalploeg van Vliet http://www.vanvliet-ebhelshof.nl/html/home.html schoven aan (zij verbleven ook in dit hotel en zouden zondag Omloop Limburg rijden….waar Leon ook aan mee zou doen). Die jongens hadden goede tips/tricks en enorm veel know-how over diverse groepen. Ze lieten hun teamfiets Focus ook zien en gaven tips hoe je o.a. met de Dura-ace hendel nog strakker kon remmen. Om 20.30 vertrokken we uit Slenaken…..eerst nog even een ijsje toe bij de St. Helenahoeve die heeeeel erg goed smaakte.

Afsluiting WebTrainer BergOp

De afsluiting van WebTrainer BergOp 2010 vindt plaats op: zondag 12 september

2010. We fietsen die dag gezamenlijk met de zaterdag- en zondaggroep. Vertrekpunt is

opnieuw Hotel Slenaken. Ontvangst is vanaf 09:30 uur met koffie + vlaai. Om 10:30

uur zullen we met de fiets vertrekken.

Rond 17:00 uur zullen tijdens de afsluitende pastamaaltijd de eindresultaten van

WebTrainer BergOp 2010 gepresenteerd worden inclusief de bekeruitreiking!

Op naar de Trois Ballons in de Vogezen in Frankrijk a.s. zaterdag!!! Daarna volgen de cyclo’s elkaar bijna elk weekend na elkaar op met als hoofddoel de Marmotte op 3 juli.

Alle foto's:

http://picasaweb.google.nl/lh/sredir?uname=alexanderveerman&target=ALBUM&id=5479722538173574145&authkey=Gv1sRgCJ7LtrvDoLmnwwE&invite=CNrvxM4D&feat=email

Groet,

Alexander


Ogenblik a.u.b. ...