12e Rabo Omloop Flevoland groot succes

Op zaterdag 5 juni werd de Omloop Flevoland verreden met werkelijk schitterende weersomstandigheden. Inmiddels is dit sportieve evenement uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van de provincie Flevoland. Met in totaal meer dan 850 deelnemers was er een groei van bijna 10% ten opzicht van de vorige editie.

De groei die de Omloop Flevoland kent heeft diverse oorzaken. Ten eerste wordt het evenement steeds bekender en was het dit jaar onderdeel van de voorbereiding van de Tourstart binnenkort in Rotterdam, anderzijds droeg de clubactie van de Rabobank ook bij aan de groei. Voor wat betreft de Tourvoorbereiding troffen we dit jaar onder de deelnemers twee beroepsrenners uit het profpeloton; Wouter Mol van Vacance Soleil en Robin Chaigneau van Skil Shimano. Tijdens een koffiestop bij de RCN kantine sprak PR bestuurslid Albert de Jong met beide renners die ieder onder de indruk waren van de organisatie van de omloop, maar ook van de aanwezige natuur in onze Flevopolder. Mensen die onze provincie niet kennen verwachten alleen vlakke verlaten wegen. Robin Chaigneau liet zich tijdens het gesprek ontvallen “nooit te hebben geweten dat hij zo mooi kon fietsen in de(Flevo)polder.”

Door de actie van hoofdsponsor Rabobank was de belangstelling voor de gezinstocht van 25 km enorm toegenomen.

Tot slot enkele feiten:

Van de 217 deelnemers die uit Zeewolde vertrokken voor hun fietstocht reed bijna 30% de 25 km, samen met de 85 (25%) en de 125 km (24%) de meest gewilde afstanden. De ruim 200 starters legden bij elkaar 17.625 km af. De WTC-Zeewolde dankt alle vaste en evenement sponsoren die deze editie van de Rabobank Omloop Flevoland mogelijk hebben gemaakt.

Voor meer informatie en foto’s zie www.omloop-flevoland.nl

 


Ogenblik a.u.b. ...