WTC & TVZ trainden vandaag op Alpe D'Huez

Woensdag 30 juni- Training Alpe D'Huez.

Vandaag stond een training gepland met onze fietsvrienden van de TVZ uit Zeewolde.
De TVZers Paul Lindeboom, Rien Fokkens, Louis Doorn en Zuiderzeebikkel TVZ/WTC Hans van Sloten (morgen sluit zich daarbij ook Bas Pieterse bij).

Helaas staan we op verschillende campings en toch nog wel ver uit elkaar, TVZ in Allemond...bijna 8 kilometer voor Bourg en wij 12 km na Bourg op onze traditionele stek in Venosc aan de voet van Les Deux Alpes.

Gisteren telefonisch contact gezocht met Louis voor een training. Alpe D'Huez zou het gaan worden, wat we min of meer in Nl al hadden besproken. Om 11.00 uur vanmorgen werd afgesproken bij de rotonde/parkeerplaats in Bourg....hier is ook de officiele start van de 'Nederlandse'Berg.

Camiel onze trainer (Webtrainer van Alexander/Frank) had ons gisteren nog aangegeven dat dit geen probleem was, maar wel op reserve omhoog gereden moest worden. Frank hield zich hier keurig aan, want hij haalde mij halverwege pas in. Zelf ging ik ook redelijk rustig van start, maar naarmate de klim zich vorderde reed ik toch ook in hoog D3 (wel onder omslagpunt). Louis en Paul wilde een tijd neerzetten en gingen volle bak omhoog.

De klim reed ik grotendeels met Paul omhoog en hielden Louis in het vizier. Gelukkig kon ik Paul nog op tijd terugfluiten toen hij de verkeerde weg in reed.

Siem Eikelenboom (aangetrouwde neef van Frank en fotograaf van bijgevoegde foto)...ging in TGV omhoog en streek na 58 minuten neer in het dorp voor de brug. Frank volgde even later en trapte door naar de officiele finish (die bijna 2 kilometer verder is). Louis kwam daarna binnen en was zeer tevreden met zijn gereden tijd. Paul klokte ook zijn eerste tijd in het dorp en sloot zich op het terras bij Siem aan. Ik kwam net daarna langs op 1uur en 6 minuten en reed door omhoog waar ik 1.12 min doorkwam bovenop waar Frank en Louis stonden te wachten. Hans van Sloten....die inmiddels een bergverzet had laten monteren bij de plaatselijke fietsenwinkel...kwam ook nog naar boven zetten.

Op het zonneterras van de Alpe genoten we met z'n allen nog lekker na, in de brandende zon smaakte het colaatje prima. We sloten af met een groepsfoto die door Siem met diverse camera's werd gemaakt. Helemaal gezellig.

Het gevoel is goed, de fiets weer super....laat de Marmotte maar komen....sneller dan 9.15 uur moet er nu toch van gaan komen. Ben razend benieuwd of Frank weer gaat vlammen en zijn tijd van vorig jaar gaat aanscherpen.

Op de camping hebben we een wereldstek, naast een snelstromende rivier en een waterval op de achtergrond, een lekkere rustige camping midden in de natuur. Ik zit op de laptop van Siem te tokkelen in de bus (het regent een beetje) en Siem is moment op zijn gitaar aan het spelen onder de partytent...een ontspannen sfeertje mag je wel zeggen.

Morgenochtend zijn we uitgenodigd bij Bert Dekker, winnaar van de Marmotte van vorig jaar en enkele eerdere edities....een fenomeen op cyclo gebied. Wel smerig vroeg eruit want ze gaan al om 7.00 uur op pad...dus 6.00 uur eruit. Dermate speciaal dat we met onze Nu-Swift bus morgenochtend koers zetten richting Allemond. Helemaal leuk!

Sportieve groet,
Alexander  


Ogenblik a.u.b. ...