Werelds langste ATB strandrace, wie durft?

De krachtpatser van het mountainbike-seizoen maakt zijn opwachting. Zondag 7 november: de strandrace van Hoek van Holland naar Den Helder.

Direct na afloop van de editie van vorig jaar hebben Michiel en Alexander aan Frank hun deelname toegezegd. Frank zal voor de derde keer op rij deelnemen.  We zijn benieuwd of er nog meer WTCers zijn die de uitdaging aandurven.

De atb-race van Hoek naar Helder is volgens de organisatie de langste strandrace ter wereld. “En daarmee een uniek evenement voor mountainbikers die vinden dat een wedstrijd niet zwaar genoeg kan zijn”, onderstreept het organiserende Beachbiking Nederland. “Wat in 1993 begon als een experiment met een negentigtal liefhebbers is inmiddels een zeer populaire mountainbikehappening met meer dan 600 wielerprofs en recreanten.” 
Op 7 november staan ze weer te dringen langs de vloedlijn van Hoek van Holland. Om 9 uur precies klinkt eerst het startschot voor de dappere vrouwen. Een minuutje later zet de grote massa zich in beweging. 
Beachbiking Nederland krijgt tijdens het evenement hulp van Reddingbrigade Nederland die de deelnemers langs de 130 km lange kust in de gaten houdt. Zij zorgen dat de renners onderweg voldoende te eten en te drinken krijgen, helpen ze bij kleine calamiteiten en waarschuwen strandwandelaars wanneer de renners in aantocht zijn. Info:  http://www.beachbiking.nl 

Aart Karssen zet ons morgens af in Hoek van Holland (en staat na afloop klaar bij de finish in Den Helder) en onderweg zal er ook een beroep op hem kunnen worden gedaan, dus voor de twijfelaars, er is een bezemwagen.

Wie gaat nog meer mee om deze ATB-klassieker op zijn naam te brengen? 

Info: Michiel/Frank/Alexander    http://www.wtc-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=203&eventID=570

 


Ogenblik a.u.b. ...