Sean Kelly Classic 2010

Het was een vroegertje op zaterdagmorgen…..4 uur liep de wekker af en om 4.45 uur stond ik in Harderwijk bij Michiel voor de deur…pfffff.

Om 7.35 draaiden we het parkeerterrein op bij de zendmast van Baraque (Vielsalm)….direct aan de snelweg afrit 50 tussen Luik en Bastogne.

Bij de start was het al een gezellige drukte. Michiel ging ons inschrijven en ik zocht met de fietsen aan mijn hand een rustige plek achter de grote tent bij een parkeerterrein. Had daar Sean Kelly in zijn post ploegleidersauto al heen zien rijden. Hier ontmoette ik Sean Kelly in levende lijve….hij was er helemaal klaar voor in zijn groene wielertenue, zelf stond ik met de 2 fietsen te trutten en dacht zodra Michiel terug was met de startkaarten even samen met deze klassebak op de foto te gaan….stom dat moet je gewoon direct doen, want daarna ging hij op in de massa. Gezien de 25ste editie van deze tocht was hij erbij, ook werd er om 10.00 uur in het centrum van Vielsalm een standbeeld van hem onthuld. Heb later begrepen dat hij de tocht zelf ook geheel heeft meegereden.

 

We gingen rond 8 uur op pad en het was nog best frisjes, de windbreaker bleef tot de eerste stop nog even aan. Met een fris begin zou het later zelfs warm worden en werden de schaduwplekken tijdens het klimmen weer opgezocht. Poepiemazzel want in Nederland en vooral Amsterdam kwam het de hele dag met bakken uit de lucht….eerder in de week gaven ze dat voor België ook aan.

We kozen voor de 130 kilometer. Een lekkere afstand en voor mij lang genoeg na een paar weken redelijke inactiviteit na de Marmotte met de vakantie van het gezin in Duitsland.  Met de Eddy Merckx in Salzburg begin september in het verschiet moest er weer wat gedaan worden.

De Wanne kregen we na 34km, daar was ook de bevoorrading, kon ik mooi een bidon vullen….want de andere (volle) was in de afdaling in Vielsalm uit de houder gevlogen (na het passeren van de spoorrails). Na de Wanne volgde de Cote de Brume en Cote de Habiemont van de 3e en 4e categorie.  

In Remouchamps was de 2e bevoorrading op 74km, een gezellig plaatsje waar ik vaak met mijn gezin ben geweest….in de grotten, het dierenpark , geslapen in het historische hotel op de hoek….en het bekende lekkere patatje bij de Friture  (caravan) aan de overzijde van de sporthal, met die zure citroen-mayo. De terrassen zaten het weekend weer vol in dit zonovergoten weer.  De bevoorrading bij deze tocht is exceptioneel….bij alle 3 de stops is echt van alles te krijgen (koeken/bananen/sinasappels/wafels etc)…. inclusief een volle (ijsgekoelde) fles Gatorade…..en dat alles voor 7 Euri!

Tot de Redoute hadden we nog 30+gemiddeld op de teller….dat zou snel terug lopen.

Na de stop de Cote de la Redoute (categorie 1)….deze doet altijd zeer…. kort afdalen en meteen hup.....de klerelijer van de Cote de Chambralles op (ook 1e cat)......daarna Cote de Ferrieres (Cat 2)….ondanks de goede verzorging onderweg, kreeg ik hier een hongerklop.....ik had erg weinig (bijna niets gegeten onderweg).....het was immers maar 130km en bij deze klim was het klaar, de snelheid/fut was er even helemaal uit.

Bovenop even wat powergums van Michiel ingenomen en uitgebold naar de laatste verzorgingspost. Daar op ons gemak even bijgetankt....zo goed en zo kwaad het e.e.a. aan bananen naar binnen gewerkt....ook de hele koude fles gatorade sportdrank naar binnen geklokt ...heerlijk. Toen was het nog 20 

kilometer naar de finish. Het ging direct een stuk beter.....wel was deze laatste 20 kilometer vals plat ....maar lekker geleidelijk. Ondanks de drukte was bij iedereen het beste er wel vanaf…er werd weinig meer gekwekt. Het was een gezellige dag. Na afloop in de tent kregen we het dikke nummer van de Vlaamse Wielrijdersbond en een muts/sjaal als aandenken (ben ook direct lid geworden).

Totaal een dikke 6300 personen waren deze dag van start gegaan.

We namen er een lekkere pint op in het zonnetje. De worsten werden volop gebakken op de verschillende BBQ's...die lieten we aan ons voorbij gaan en ruilden we in voor een snelle stop bij de MC-drive in Maastricht alwaar de Milkschakes/hamburgers goed smaakte...je moet toch je broodnodige goede vetten aanvullen J. Om 17.45 waren we terug in Harderwijk waar Kim een lekkere Pizza voor ons klaarmaakte.

Op naar de Claude de Criquelion/Eddy Merckx

Alexander

P.s.: De trainingsstage in maart 2011 is bekend…..het zal Mojacar-Spanje worden in het prachtige Andalusië (in het hotel waar de Rabobank wielerploeg ook al 5 jaar in het voorjaar neerstrijkt, uitgebreide info later deze week.

 

 


Ogenblik a.u.b. ...