Peter Winnen Classic 2010

Dit weekend weer volop fietsactiviteiten binnen de actieve WTC Zeewolde. Met een enorme expansie van het ledenaantal zie je ook dat de fietsmogelijkheden legio zijn. Zoals de voorzitter aangaf gaan we richting de 150 leden. Van opstappers tot daglicentie-rijders (Cyclo) en alles daartussen…..iedereen kan in de diverse disciplines en snelheidsgroepen binnen de WTC zijn ei kwijt. Voor het winterseizoen staan al diverse interessante ritten op het programma, waarvoor zich al veel leden hebben aangemeld. Ook zullen Stef Laarman en Gert gedurende het winterseizoen hun rondes op de racefiets blijven rijden als teamcaptains. We zijn in gesprek met diverse toppers uit de sport/wielerwereld voor clinic’s zoals iedereen het inmiddels van de WTC gewend is, die we naar behoefte van de leden zullen boeken.

Dit weekend stond de WTC clubrit naar Bunnik op het programma, een lange(re) ronde dus ook een uur vroeger vertrekken. Marc en Jeroen hadden zich ingeschreven voor een cyclo in Belgie la-magnifique-des-ardennes in Bouillon, die gewonnen werd door cyclo veelvraat Bart Bury. Cyclo-koning Bert Dekker is in voorbereiding op de Otztaler Cyclo in Oostenrijk komend weekend en reed vandaag een klimtijdrit in Oostenrijk waar hij 2e werd. Op zaterdag zouden 6-WTCers meedoen aan een ploegentijdrit in Geel-Belgie, helaas door de blessure van Max moesten we dit annuleren. De Peter Winnen Classic in Ysselsteijn (Noord-Limburg) kozen we daarvoor in de plaats, Gert viel hiervoor af maar Jan-Willem sloot zich hiervoor aan….dus 5 man hier aan de start. Hieronder het relaas.

Peter Winnen Classic 2010

Als alternatief voor de ploegentijdrit kozen we voor de Peter Winnen Classic. Onder Venray ligt het plaatsje Ysselsteijn in Noord-Limburg. Dus met 1,5 uur rijden en om 8.00uur aan de start te willen staan was het toch nog een vroegertje. Michiel stond om 6.00uur voor mijn deur en Frank pikte we rond 6.45 op in Den Dolder. Peter Bouwman en Jan-Willem haalde we vlak voor Venray in. Peter werd (na meerdere deelnames) door cyclosponsor Nu-Swift ook in een compleet tenue gestoken. Een gezellige ambiance bij de start in het clublokaal van de Tourclub Ysselsteijn….genaamd herberg de Peel. Peter Winnen himself ging graag met ons op de teamfoto. 

Zelf zou hij later ook op zijn Koga Miyata stappen om mee te fietsen. We hadden ons ingeschreven voor de langste afstand. Na de start fietsten we al snel Duitsland in, over zeer rustige landelijke wegen ging de teller al snel boven de 40 per uur. Twee fietsers (Marco Polo cyclingteam) vroegen of ze tocht met ons mee mochten rijden en ook kopwerk wilde doen…..erg netjes. Dus met 7 man reden we kop over kop met 20 man in ons kielzog…..de zogenaamde plakkers…….tot de eerste stop op 70 kilometer hebben we zo gereden, met als resultaat een gemiddelde van 36,7 km p/uur op de teller. Terwijl er rondom het vliegveld Weeze toch wel wat hoogteverschil zat…..maar voor de pauze viel dat mee. Een goede ravitaillering met flesjes AA drink koeken/repen….alles voorhanden. Na de pauze gingen we met 8 man verder……het begon even iets meer te heuvelen met af en toe een stijgingspercentage van 7% op de Garmin, als beloning kregen we een prachtig uitzicht voorgeschoteld toen we over de top heen kwamen. Wat een mooie omgeving in een gebied waar we eigenlijk nooit komen……met de Middeleeuwse steden op de borden (o.a. Xanten). Opvallend was de coulante houding van het autoverkeer t.o.v. fietsers….zelfs op drukke oversteekplaatsen van provinciale wegen werd door de automobilist gestopt, ook de tractoren gingen aan de kant of zette hun combinatie zelfs stil. 

Onze 2 Marco Polo fietsmaten die uit deze omgeving komen, gaven ook aan dat ze met trainingen hierdoor altijd koers zetten naar Duitsland met de fiets, omdat ze in Nederland de vouw uit je broek rijden. Na ongeveer 115 kilometer was de tweede stop (inmiddels weer in Nederland), vlak voor de oversteek met de pont over de Maas. We namen toch even de tijd om bij te tanken, het is immers een toertocht en weer gleed er een AA drink door de kelen. Wat een luxe voor dit lage NTFU inschrijfgeld (incl. overtocht pont). Bij het inklikken van de pedalen lag de pont al te wachten en konden er zo oprijden.  Naast ons eigen rondje IJsselmeer nog nooit meegemaakt. Na nog 25 kilometer te hebben getrappeld kwamen we weer bij Herberg de Peel aan. Door sponsor Hertog Jan werden we nog even extra in de watten gelegd en kregen naast een cap, tegoedbon ook een bosje rozen voor het thuisfront mee. 

De vrijwilligers hadden ervoor gezorgd dat de tocht meer dan prima was uitgepijld met waarschuwingsborden op alle plekken waar voorzichtigheid was geboden en door de bewaakte fietsenstalling stond ook de fiets veilig bij start en finish.

Ik hoop dat er meer leden voor de volgende editie Grinta krijgen om mee te doen.

Sportieve groet,

Alexander

 


Ogenblik a.u.b. ...