Robert de Jong in de prijzen

Bemmel 29-08-2010

Mooie podiumplaats voor WTC-lid Robert de Jong.

In Bemmel reed Robert een KNWU-criterium voor Junioren van 70 km over een mooi parcours van 1200 meter. Er moesten dus maar liefst 58 ronden gereden worden onder herfstachtige omstandigheden. Het werd dan ook ware slijtageslag waarbij het publiek mocht smullen van de strijdlust van de renners. Een vroege kopgroep leek het beeld van de wedstrijd te gaan bepalen maar door goed werk van o.a. Robert werden de drie leiders toch nog teruggepakt.

Op het moment van de hergroepering reden 2 renners sterk door en kreeg even later gezelschap van Didier Caspers en Robert. Deze vier vonden elkaar snel en zo was na 2/3 deel van de koers de definitieve slag gemaakt. Binnen afzienbare tijd hadden ze het uitgedunde peloton al op een ronde gereden en werd een 1 renner gelost uit het groepje.
In de laatste ronde deed Robert een ultieme poging om nog weg te komen maar uiteindelijk moest hij in de sprint genoegen nemen met de 2e plaats. Na een sterk voorjaar en een wat minder goede zomerperiode heeft Robert nu weer z'n vorm te pakken, wat al eerder deze maand resulteerde in een 4e plaats in de Klassieker “het Lage land” en een 13e plaats in de zware international UCI-koers “Ronde van Antwerpen”.

Van de reporter ter plekke.

Uitslag: Junioren (1e 20)
1. Didier Caspers, Noordwijk 
2. Robert de Jong, Zeewolde 
3. Steven Wester, Almelo 
4. Henk-Jan Schelhaas, Steenwijk 
5. Timo de Vrijer, Holten 
6. Olaf Oussoren, Amerongen 
7. Teun Goedhart, Opdam 
8. Martijn Don, Sint Pancras 
9. Sjoerd Bakker, Beilen 
10. Diederik Deelen, Berkenwoude 
11. Stefan Biesheuvel, Assen 
12. Tristan Timmermans, Hardenberg 
13. Jesper van Doorne, Vlaardingen 
14. Jasper Plender, Almelo 
15. Matthew Cook, Groot-Brittannie 
16. Koen Bouwman, Ulft 
17. Jeffrey Vink, Veenendaal 
18. Robin Wennekes, Dodewaard 
19. Lars van Kuppeveld, Nijmegen 
20. Jorrick Boshove, Arnhem

Ogenblik a.u.b. ...