Bergop 2010 afsluitende clinic Slenaken

Frank wint Bergop 2010 als beste klimmer van het jaar en Alexander behaald een 2e prijs met hoogste progressie van alle 45 deelnemers. Ze kregen de prijzen uit handen van Adrie van Diemen himself.

Vandaag (zondag 12 september) vond de afsluitende clinic plaats van het 'Bergop 2010' trainingsprogramma van Webtrainer. Webtrainer is opgericht door Adri van Diemen en geeft trainingsbegeleiding aan vooral cyclorijders. Adri is de ex-trainer van Greg Lemond en tegenwoordig de trainer van de Garmin profploeg.

WTC-Zeewolde leden Frank Scheffer & Alexander Veerman namen hieraan voor het eerst deel. Vanaf december 2009 t/m 12 september 2010 zijn ze door Webtrainer begeleid (telefonisch en per mail) met trainingsschema's en met iedere maand een praktijk gedeelte dmv een clinic met mede-deelnemers (op de Posbank & in Zuid-Limburg).

Na een enerverende Cyclo Rondo Picarde (net onder Calais in Frankrijk) op zaterdag, was deze afsluitende clinic, na weer een kort nachtje slapen, eigenlijk een beetje teveel van het goede. Maar wel een verplicht nummer.

In Zuid-Limburg en de Voerstreek was door Richard van Ameijden voor de 45 deelnemers een mooi parcours uitgezet met vele klimmen, waaronder de kuitenbijters Eyseren bosweg en Keutenberg.

 Een 2-tal enthousiaste afgezwaaide toppers in het elite-circuit, Leon Burger en Camiel Denis, ondersteunen Adri bij de trainingen. De weersomstandigheden waren matig en we waren blij om de vieze natte kleren uit te kunnen trekken en onder de douche in ons hotel in Slenaken op te warmen. Vervolgens konden we aanschuiven achter een reusachtig bord lekkere pasta met salade.

De clinic werd afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste klimmer en de klimmer met de meeste progressie.

De beste klimmer werd bepaald door een vermogenstest, gelijk met een VO2-max 

meting, en een klimtijdrit op de Camerig. Frank Scheffer werd 1e met 5,1 Watt per kg. Ondanks zijn hoge verpercentage van 17% toch een respectabel vermogen.

Alexander ontving een 2e prijs voor zijn progressie van 27% over een periode van een half jaar.

De gezinnen van Alexander en Frank zijn erg blij, na de afgelopen weekeinden diverse cyclo's buiten Nederland te hebben gereden, de komende tijd weer wat aandacht te krijgen.

Groet, Alexander en Frank

Nb: Verslag van Cyclo La Ronde Picarde op zaterdag volgt zsm. Echter circuleren er al diverse verslagen op verschillende site's die het lezen waard zijn. Onze gastrijders Sjors Burger en Bert Dekker met alle info & foto's op www.wielerplaza.nl & ook een leuk verslag van een Nederlandse deelnemer uit de kopgroep....die Frank ook een paar keer aanhaalt in zijn verslag http://wijntoerist.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=18&t=10186&start=25


Ogenblik a.u.b. ...