Frank Scheffer wint boswachterrit

Frank heeft vandaag de boswachterrit gewonnen. Twee jaar geleden werdt hij in de sprint nog nipt verslagen door een veldritfiets, hierdoor liet hij de editie van vorig jaar lopen. Dit jaar werden alleen ATB fietsen toegelaten en stond hij weer aan de start met een aardige groep WTCers, ondanks de kletsnatte omstandigheden. Uitslaglijst: http://www.tvz-zeewolde.nl/default.aspx?PageID=279

Verslag van Frank Scheffer (winnaar Boswachterrit).

Vanmorgen vanaf Den Dolder lekker heengefietst, achtervolgt door een stevige bui. Net op tijd. Sander was het gezelschap al aan het toespreken. De zon brak door. 

Een mannetje of 40, met uiteraard Kees, Guido en ook Krijn. Ook een aardige ploeg van de WTC. Ik ben een beetje achterin gestart. Die mannen geven vol gas. Dus ik er achteraan. Dat valt met al die technische stukken niet mee. Daar verlies ik terrein, maar dat haal ik gelukkig op de rechte stukkies weer in. De blubber is stevig en de ketting en schakelapparaat protesteren hevig. Voor op het grootste blad is noodzakelijk om vastlopers te voorkomen. In de prut loop ik geregeld vast en loop dan gewoon even om vervolgens weer aan de sluiten. De voorste groep valt uit elkaar. 

Valpartijen vertraagden Krijn en Ronald had last van een tak in z'n wiel. Ikzelf ploeterde voort en had de rechte stukken om bij te komen of afstand te nemen. Guido, Kees en nog een in zwart geklede technisch goed rijdende knul zaten voor me toen er een bocht naar rechts kwam. Nooit eerder gezien hoe 3 man simultaan onderuit gingen en ik weer netjes in het wiel kon komen. Op de rechte stukken neem ik de rest op sleeptouw. Met Kees neem ik enige afstand. Hij weet de weg en roept af en toe links of rechts. Maar Guido komt terug en fietst het laatste stuk sterk. Voor wat loslopende honden wordt geremd. 

Weldra draaien we het asfalt op. Is dit het laatste stuk? Met de versnelling die Guido inzet moet dit wel zo zijn. Hij komt 10 m los. Ik kijk Kees aan, maar die zit aan z'n tax. Ik schakel een tandje bij en probeer weer naar Guido toe te fietsen. Nog geen finishdoek te zien. Ik ga erop en erover en zegevier. Guido rolt als 2e over de meet.

Kees werd 3e en WTCer Ronald Langstraat ondanks veel pech onderweg toch nog knap 4e. Krijn 5e. Lekkere snert. Fietsje schoonmaken. Eric en de rest binnen zien komen, en vervolgens een mooie houtsculpture (een uil) in ontvangst nemen. Daarna weer op't fietsje naar Den Dolder. Laverend tussen een stevige regenbui door kom ik vrijwel droog thuis. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Verslag van van Ronald Langstraat (4e plek)

Vanochtend de zwembandjes aangetrokken en met het badeendje op de bagagedrager van de waterfiets ben ik op weg gegaan naar de strandbanken. Eerst nog wat medezwemmers opgehaald bij het Baken.

Bij de eerste single track / modderige grasbaan richting de Gelderse Slenk was ik aan het worstelen met de gladde ondergrond. Ik viel bijna een keer en ik moest toen de kopgroep van 6 man laten gaan. Na de Gelderse Slenk was ik er weer bij. Het volgende zuigende zandpad kostte mij te veel kracht om bij te blijven. In de singletracks door het bos haalde ik Remi en Krijn bij. Na de 2e keer de dijk op bij de camping aan het Erkemederstrand kon ik even versnellen en Remi moest lossen, Krijn kon volgen. De kopgroep van 4 had toen ruim 200m voorsprong. Krijn nam over op het Erkemederpad, hij kon mijn versnelling na het asfalt niet meer volgen. Na de singletracks door het bos had ik de kopgroep weer in zicht. Voor de Erkemederweg had ik de nummer 4 te pakken en voordat we weer het bos ingingen had ik aansluiting bij de kopgroep. 200 meter verder lag ik tussen de brandnetels. Even niet opgelet toen de mijn voorganger een rare beweging maakte in een blubberspoor. Ik weer in de achtervolging. Achter de manege had ik ze weer te pakken. Helaas zat er toen een tak in mijn wiel / derailleur en moest ik van de fiets af. Tja, zonder verdere technische stukken was het voor mij niet meer mogelijk om er nog bij te komen. Tevreden met plaats 4. Al met al was het leuk, glibberen, vallen en ploeteren. De soep na afloop smaakte heerlijk.


Ogenblik a.u.b. ...